Tudományfesztivál

20 órája

Robotharc-bajnokság lesz a Zsolnay Negyedben

Ezúttal is egy nagyszerű programra hívjuk fel a figyelmet. Tizenharmadik alkalommal szervezik meg a Tudományfesztivál nevű összejövetelt, aminek idén először Pécs ad otthont szeptember 19-én és 20-án.

Czeczon Enikő

A Tudományfesztivál nevű rendezvény több mint tíz év tapasztalattal és együttműködési, partneri rendszerével ma Magyarország legjelentősebb street science eseménye, amely az oktatás és innováció összekapcsolódását élményalappú formában mutatja be.  

robotharc, tudományfesztivál
Képünk illusztráció. A tudományfesztiválon robotharc is lesz.
Fotó: ZeDesign / Forrás:  Shutterstock

A kétnapos rendezvény célja, hogy bemutassa a modern kutatási eredményeket, az intézetekben, a felsőoktatási intézményekben és az innovációval foglalkozó vállalkozásokban folyó kutatási tevékenységet, valamint a tehetséggondozó programokat a magyar és nemzetközi tudományos élet szereplőinek részvételével. 

Az esemény helyszíne az E78 a Zsolnay Negyedben, ahol szó lesz a hidrogén hajtású hajómotorról, a hidrogén hajtású kerékpárról, a 3D nyomtatásról, az űrkutatásról, a környezeti problémákról és még sok minden másról. Lehetőség lesz kipróbálni gokart szimulátort, de robotharc bajnokságot is szerveznek. 

További információ a Tudományfesztivál honlapján olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában