Labdarúgás

22 órája

Baranyai siker Detroitban: a San Francisco Hungarians nyerte meg az Árpád-kupát

A baranyaiakkal teletűzdelt San Francisco Hungarians csapata nyerte meg a 26. alkalommal, Detroitban megrendezett Árpád-kupát, amely az észak-amerikai magyar diaszpóra legrangosabb amatőr baráti labdarúgótornája.

Szabó Dániel

Fotó: T. M.

– Két, Baranyából elszármazott barátunk meghívásának köszönhetően vettünk részt a tornán – mondta el lapunknak Tomin Milán, a vármegyei II. osztályban szereplő Szederkény labdarúgója. – Szederkényből öten utaztunk ki, a bólyi és a szajki együttesből pedig 2–2 játékos erősítette a San Franciscó-i magyar közösség gárdáját. Egy hetet töltöttünk Detroitban, ebből az első este közös vacsorával, ismerkedéssel telt el. A csapatunkból többeknek ez már a sokadik Árpád-kupája volt, de voltak új arcok is, mint például én.

Az Árpád-kupán ezúttal is nyolc csapat vett részt (San Francisco Hungarians, Torontói Fradi, Clevelandi Magyar Labdarúgó Egyesület, Detroit Kickers, Detroit SK, Windsori Magyarok, Hamilton Honvéd, Chicago Hungarians), s két csoportban zajlottak a mérkőzések. A két négyes első helyezettje játszotta a döntőt, a két második pedig a bronzéremért csapott össze, a többiek pedig helyosztókon meccseltek egymással. A San Francisco Hungarians a csoportból három fölényes győzelemmel jutott tovább, majd a fináléban a Toronto csapatát is legyőzte 3–1-re, s ezzel a tornát is megnyerte. 

A San Francisco csoportmeccsei: San Francisco–Detroit SC 4–0, San Francisco - Windsor 18–0, San Francisco–Chicago 3–1

A döntő: San Francisco–Toronto 4–1. 

Játékosok: Kele Dominik – Szederkényi SE, Hidasi Donát – Szederkényi SE, Czigler Zoltán - Szederkényi SE, Bálint Ádám - Szederkényi SE , Tomin Milán –Szederkényi SE, Kollár Máté – Szajki SE, Haraszti Zoltán – Szajki SE, Stefán Levente – Bólyi SE, Schneider Viktor – Bólyi SE, Budovinszky Krisztián, Józsi György, Fehér Ádám, Gáspár András, Gáspár Richárd, Sofalvi György, Melicher István, Kelemen János, Varga Jenő, Varsanyi Karl, Vitok Sandor, Andrejka Tibor, Lay Zoltan. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában