Pakolásban

22 órája

Kővári János is csatlakozott az árvíz elleni küzdelemhez (videó)

Kővári János is bekapcsolódott az árvíz elleni harcba. Kedden Dunabogdányban, szerdán pedig Baranyában, Dunaszekcsőn segített a védekezésben.

Mohay Réka

A képviselő közösségi oldalán is beszámolt az eseményekről, kiemelve, az árvízi védekezés során rendkívül nagy összefogást tapasztalt.

Kővári János, árvíz
Kővári János szerdán Dunaszekcsőn kapcsolódott be az árvíz elleni védekezésbe
Forrás: Kővári János

Dunabogdányból egy ottani képviselő barátom hívott fel, hogy jól jönne a segítség. Szerdáig 300 ezer homokzsákot kellett a falu melletti Duna szakaszra hordani önkéntesekkel, hogy megmentsük a települést az árvíz pusztításától. Széles összefogással sikeresen megépítettük a házak megóvását szolgáló védműveket

 – számolt be Kővári János, aki egy lelkes kis pécsi csapattal, Menczer Tamás kommunikációs miniszteri biztossal együtt lapátolt a dunabogdányi árvizi védekezésen.

Kővári János ezt követően szerdán Dunaszekcsőre érkezett, ahol dr. Őri László vármegyei elnök, dr. Hargitai János országgyűlési képviselő és Pávkovics Gábor mohácsi polgármester társaságában kapcsolódott be az árvíz elleni munkálatokba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában