Labdarúgás

2024.08.17. 19:25

A PMFC gyenge játékot produkálva magát verte meg (galéria)

Csúnya pofonba rohant bele a Ferencváros II. ellen a PMFC a labdarúgó NB III. 4. fordulójában. A pécsi együttes szinte saját magát verte meg kezdve azzal, hogy az első vendég találatnál Helesfay adta oda a labdát az ellenfél csatárának.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Már az első percek sem alakultak jól a PMFC számára az egy nappal korábbra hozott mérkőzésén a Ferencváros II. ellen. A Fradi fiataljai már a 8. percben bevették a pécsi kaput Helesfay nagy hibáját követően. A piros-feketék kapusának eladott labdáját Berényi  tizennyolc méterről emelte a kapuba.

A fürge zöld-fehér támadókkal a két pécsi belső védő, Ikonomou és Füredi egyáltalán nem tudta tartani visszafelé rohanva a lépést, s ezt ki is használták. Nem sokkal az első találatot követőn előbbi még lerántani se tudta Serdiukovot, aki aztán lazán tizenhatról a kapuba gurított a tehetetlen Helesfay mellett.

Ugyanakkor a vendég hálóőre, Radnóti is okozott meglepetéseket a másik oldalon. Egy hazaadásnál várta a 23. percben, hogy beguruljon a tizenhatoson belülre a labda, de Tóth Zoltán lecsapott a játékszerre, és a kapus mellett elrohanva a hálóba gurított.

 

Nem sokkal később közel járt ez a két játékos ahhoz, hogy megismételjék ezt a szituációt, de ekkor a kapus gyorsabban reagált, s visszaszerezte a labdát. Ezt követően is hiába nyomott a PMFC, nem tudott egyenlíteni.

A második félidő olyan szörnyen kezdődött, mint az előző. Fejős rossz hazaadására Bagi csapott le, aki tízről egy csel után Füredibe lőtte a labdát, róla viszont átcsorgott a gólvonalon.

A Pécs ugyan ezt követően igyekezett még visszajönni a meccsbe, de a Fradi kontráiban volt több veszély. A 81. percben újra be is találtak a fővárosiak. Bagit nem tudták ketten se szerelni, az ötös sarkáról elpasszolta Helesfay mellett a labdát, amire Nemes Márton érkezett, ő pedig méterekről az üres kapuba lőtt.

Már a 86. percben kezezés miatt megítélt hazai büntető is csak enyhe fájdalomcsillapítónak bizonyult, amit Hegedüs higgadtan a jobb alsóba gurított.

A kegyelemdöfés a 88. percben jött, amikor egy bal oldali beadásba csak beleütni tudott Helesfay, így az Nemes elé pattant, aki a gólvonalról a léc alá püfölte. Fel is harsantak a lelátón azok a hangok, amelyek levetették volna a pécsi együttes játékosaival a mezt.

PMFC–Ferencváros II. 2–5 (1–2)
Labdarúgó NB III., Dél-nyugat, 4. forduló. Pécs, 600 néző. Vezette: Kovács G. (Jakab, Aczél P.). 
PMFC: Helesfay – Sági, Ikonomou (Bachesz, 68.), Füredi, Bor – Rabatin, Zvara (Wirth, a szünetben) – Hegedüs M., Ócsai (Preklet, 88.), Fejős (Vas B., 52.) – Tóth Z. (Morvai, 68.) Vezetőedző: Aczél Zoltán. 
Ferencváros II.: Radnóti – Ladányi, Lakatos Cs., Say, Bolgár B. (Birkás, 82.) – Madarász, Kokovai (Horváth B., 82.) – Gágyor, Bagi, Serdiukov (Molnár M., 76.) – Berényi (Nemes, 58.). Vezetőedző: Korolovszky Gábor.
Gólszerzők: Tóth Z. (23.), Hegedüs M. (87. – büntetőből), ill. Berényi (8.), Serdiukov (10.), Bagi (48.), Nemes M. (81., 88.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában