Atlétika

2024.07.09. 13:48

Szárnyaltak címeres dresszben a pécsiek

Kvanduk Bence

Forrás: PVSK

Kiváló eredményeket értek el a magyar válogatott tagjaként a PVSK atlétái a július első hétvégéjén rendezett Csehország, Magyarország és Szlovákia közti U18-as viadalon. A szlovák Pöstyénben rendezett megmérettetésen a pécsi egyesületet Putsay Bence, Gastiaburu-Frank Abigél és Trócsányi Márton képviselte.

Közülük a dobogó tetejére Putsay Bence repült fel, aki a távolugrók versenyszámát végig, mind a hat sorozaton át favoritként teljesítette. Utolsó kísérlete sikerült a legjobban, ismét 7 méteren át szállt a levegőben, végül 722 centiméternél ért földet.

Gastiaburu-Frank Abigél női rúdugrásban mutathatta meg első nemzetközi megmérettetésén, hogy korosztályának egyik legjobbja a három nemzet között. Ő végül a 2. helyig repült fel megdöntve saját egyéni legjobb eredményét. Mostantól 370 centimétert kell túlszárnyalnia ahhoz, hogy még magasabbra helyezze a lécet magával szemben.

A futók versenyében állt rajthoz Trócsányi Márton, akinek a 3000 métert kellett a lehető leggyorsabban teljesítenie. Ő ugyan érmet nem szerzett, de egy pillanatra sem lehet elégedetlen saját teljesítményével, hiszen nagyon kevés kellett volna számára a dobogóhoz. A 9:02-es idejével a negyedik pozícióban szelte át a célvonalat.

Putsay és Gastiaburu-Frank kiváló eredményei azért is kifejezetten fontosak jelen pillanatban, mert számukra ez volt a főpróba a két hét múlva sorra kerülő U18-as Európa-bajnokságra. A kontinenstornát egészen pontosan július 18-21. között rendezik majd a szlovákiai Besztercebányán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában