Segítenek

1 órája

Ösztöndíjjal népszerűsítenék a tanári pályát

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara a tanári szakra felvett hallgatói számára ösztöndíjat írt ki.

Czeczon Enikő

Nagy segítség lehet ez a diákoknak

Fotó: Laufer László

A támogatás célja – amelyet a két intézmény az egyetemet fenntartó Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány társfinanszírozásában valósít meg – a tanári pálya népszerűségének növelése, a tanárképzésben résztvevő hallgatók tanulmányainak mintaterv szerinti előrehaladásának támogatása, valamint a hallgatók lemorzsolódásának csökkentése. 

A kiírás szerint az ösztöndíj keretében a 2024/25-ös tanévben felvett nappali, osztatlan munkarendű, állami ösztöndíjas vagy önköltséges tanárszakos hallgatókat az első sikeresen elvégzett szemeszter után 100.000 forintos egyszeri támogatásban, majd a második félévtől – mindaddig, amíg szemeszterenként legalább 30 kreditet teljesítenek – havi 20.000 forintos ösztöndíjban részesítik. 

A megfelelő előrehaladás esetén az ösztöndíj öt éven keresztül garantált, amit a sikeres diplomaszerzéskor 400 ezer forintos pályakezdési támogatás kísér. A karok remélik, hogy megkönnyítik a hallgatók tanulmányi körülményeit az ösztöndíj révén, valamint csökkentik az osztatlan tanárképzésben résztvevők lemorzsolódását.

A pályázat benyújtási határideje szeptember 30. 
Részletek a PTE TTK és BTK honlapján olvashatók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában