Triatlon

1 órája

Európa-bajnok lett a PSN kiválósága

Kvanduk Bence

Forrás: PSN Zrt.

Nem tétlenkedik a PSN Zrt. - Pécsi Sportiskola versenyzője, Mocsári Bence azt követően sem, hogy Párizsban mindenidők legjobb magyar eredményével, az ötödik helyen futott be a paralimpia PTS5-ös triatlon futamában annak ellenére is, hogy nagyot bukott a kerékpárszakaszon.

A 2000-es születésű sportoló visszatért a hétvégén Franciaországba, hogy egy újabb nagyszerű teljesítményt tegyen le az asztalra. Vichyben indult el az Európa-bajnokságon nívós mezőnyben.

Mocsári óriásit hajrázva 56 perc 48 másodperc alatt ért célba. Ezzel egy másodperccel megelőzte portugál riválisát, Filipe Marquest, s Európa-bajnok lett. A harmadik helyen az ír Tom Williamson végzett.

Magyarország az ép férfiak esetében is ünnepelhetett, hiszen Lehmann Csongor is elsőként ért vélba az elit mezőnyben a francia Yanis Segiunt megelőzve. A PSN kiválósága, Bicsák Bence nem indult el ezen a megmérettetésen, s a női mezőnyben sem indult ezúttal magyar.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában