Labdarúgás

2024.07.31. 16:04

Kilenc csapat indulhat a vármegye egyes pontvadászatban, novemberben pedig leáll a bajnokság

A Magyar Labdarúgó Szövetség Baranya Vármegyei Igazgatósága augusztus 14-én, szerdán 16.30-tól tartja a hagyományos bajnokság előtti Liga- és Küldöttválasztó értekezletet a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán. Mindenesetre úgy tudni, hogy a vármegye egyben kilenc, a vármegye kettőben pedig tizenöt együttes áll majd rajthoz.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A közelgő Liga- és Küldöttválasztó értekezlet napirendi pontjai között szerepel a bajnokságok indításával kapcsolatos tájékoztatás, a küldöttválasztás (a Baranya Vármegyei Igazgatóságtól két fő kerül megválasztásra, a két fő küldött választása az összes versenyosztály bevonásával, egyben történik), valamint a pontvadászatok őszi programtervezetének egyeztetése is.

Kilenc együttes, köztük a Villány címvédőként várhatja a szezonrajtot.
Kilenc együttes, köztük a Villány címvédőként várhatja a szezonrajtot.

Mindenesetre az előzetes hírek szerint a 2024/25-ös AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokság augusztus 24-én kezdődhet, méghozzá kilenc együttes részvételével. Ennek értelmében három kört rendeznének a pontvadászat során, novemberben pedig kis időre szünetelne a bajnokság, hiszen a Baranya Vármegyei Amatőr válogatott november 10–21. között San Marinóban képviseli majd Magyarországot az UEFA régiós tornáján. A baranyai alakulat még decemberben ünnepelhetett a Területi Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornáján, így már egyedüli csúcstartója a gárda a rendezvénysorozatnak. 

A sikert elérő huszonkét fős keret: Dr. Bozó László (Lovászhetény-Pécsvárad Sport Kft.), Csernyánszky Olivér (Villány TC), Győri Márk (PTE-PEAC II.), Horváth Dániel (Nagykozár KSE), Jenei Bálint (Lovászhetény-Pécsvárad Sport Kft.), Kelemen Ferenc (Lovászhetény-Pécsvárad Sport Kft.), Kungl Ádám (Lovászhetény-Pécsvárad Sport Kft.), Laki János (PTE-PEAC II.), Lehota Bálint (Villány TC), Lezsák Lázár (Komlói BSK Kft), Menyhei Gergely (Bólyi SE), Nagy Zsombor (Bólyi SE), Otterbein Kristóf (Komlói BSK Kft.), Reith Renátó (Lovászhetény-Pécsvárad Sport Kft.), Szabó Barnabás Máté (Villány TC), Szentes Krisztián (Lovászhetény-Pécsvárad Sport Kft.), Sztojka Alex (Villány TC), Szücs Bálint (Komlói BSK Kft.), Vajk Viktor (Komlói BSK Kft.), Várda Ákos (Villány TC), Wiesner Szabolcs (Villány TC), Zsebe Gábor (Bólyi SE).

Ami a 2024/25-ös AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokságot illeti, úgy tudni, hogy tizenöt csapat áll majd rajthoz, így két kört rendezhetnek a várhatóan ugyancsak augusztus 24-én kezdődő pontvadászat során. 

A legalacsonyabb osztályokban összesen harminckét együttes juthat szóhoz, az elmúlt évekhez hasonlóan három csoportba sorolva, annyi különbséggel, hogy a tíz-, illetve a tizenegy csapatos csoportba is rájátszás dönthet majd a végső helyezésekről. A bajnokság várhatóan szeptember 7-én indul majd. Hasonlóképp, mint az utánpótlás korosztályok bajnokságai/tornasorozatai, valamint az öregfiúk bajnoksága.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában