Csodás ezüst a jutalmuk

2024.06.26. 13:22

Csupaszív játékkal jutottak a világ legnagyobb tornáján fináléba

Kiemelkedően szerepelt a Pécsi Sportiskola U12-es fiú vízilabdacsapata a világ legnagyobb utánpótlástornájának számító HaBaWaBa fesztiválon, amelyet az olaszországi Lignanóban rendeztek meg.

Kvanduk Bence

Forrás: Pécsi Sportiskola

A HaBaWaBa (Happy Baby Water Ball) elnevezésű nemzetközi vízilabda-fesztiválon, Olaszországban értek el csodás eredményt a Pécsi Sportiskola U12-es sportolói, akik egészen a döntőig elmeneteltek a nívós, 87 együttest számláló mezőnyben.

– Egy fárasztó, de eredményes szezon után utaztunk Lignanoba a HaBaWaBa fesztiválra – kezdte beszámolóját Vörös Tamás, edző. – Úgy fogtuk fel ezt az egy hetet, hogy a mérkőzéseken teljes erőből küzdünk és koncentrálunk, de ezek mellett a szórakozásra és kikapcsolódásra is szakítottunk időt, így szinte minden nap tudtunk strandolni és lazítani is. 

Meg is érdemelte a szórakozást a csapat miután a Budapest Bajnokságban bronzot szerezve írt történelmet, hiszen pécsi csapat ott még sose szerzett érmet. Megnyerték a Dunántúli Bajnokságot és az országos playoffban is bronzérmet szereztek, most pedig egészen az ezüstig elmasíroztak.

– Az első mérkőzésen kívül uraltuk mind a két csoportkört, s a kieséses szakaszban is magabiztosan haladtunk. Az elődöntőben a torna egyik legnagyobb esélyesét, a montenegrói Kotor csapatát nagy küzdelem árán egy góllal legyűrtük. Hiába volt a montenegróiak között több nagy termetű és erős játékos, a sok mozgásos, fegyelmezett és csupaszív játékkal be tudtuk verekedni magunkat a döntőbe. A fináléban az első csoportellenfelünk, a Korcula jött szembe velünk újra. Mind a két együttesen látszódott, ez már a héten a 12. mérkőzésük. Küzdöttek a gyerekek a végsőkig, de a rendes játékidőben nem sikerült dűlőre vinni a dolgot. Következett a büntető párbaj, ahol sajnos alul maradtunk. A gyerekek nem voltak szomorúak, érezték, mindent kiadtak magukból. A döntő teltház előtt zajlott, több olimpiai bajnok drukkolta végig, ami külön élmény volt a gyerekeknek – zárta értékelését.

Az 1. csoportkör eredményei: KP Korcula (horvát)–Pécsi Sportiskola 8–7, Pécs–RN Savona (olasz) 13–2, Roma VS (olasz)–Pécs 6–12, Pécs–Osimo Pirates 21–1.

A 2. csoportkör eredményei: Pécs–New Giza (egyiptomi) 11–6, Coopernouto Carpi (olasz)–Pécs 5–12, Pécs–Fehérvár VSE 13–3.

A kieséses szakasz eredményei: Rapni (olasz)–Pécs 6–12, Pécs–Armadilli (olasz) 12–1, Balaton VK–Pécs 3–6, Pécs–VP Kotor Primorac (montenegrói) 7–6, KP Korcula–Pécs 6–6 (3–1 – büntetőkkel).

A csapat tagjai: Märcz Balázs, Czibolya Áron, Becsei Ádám Zalán, De Blasio Manolo, Kovács Zalán Tibor, Kovács Bálint József, Chvojka Bence Dániel, Taya Otman, Fónay Olivér, Fónay Liza, Szőts Ábel, Zsebők Regő, Labossa Zsigmond, Lubiczki Péter, Horváth Donát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában