Kalmár Péter nyerte az 5-ös választókerületet

2024.06.29. 07:00

Az MTA munkatársa fogja képviselni a pécsieket a Búza tértől régi Kertvárosig

Az új pécsi önkormányzati képviselőket bemutató cikksorozatunk jelenlegi részeként a baranyai vármegyeszékhely 05. számú egyéni választókerületét vesszük górcső alá.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

A Búza tértől egészen régi Kertvárosig terjedő, roppant sokszínű körzetet októbertől a pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot nyert Kalmár Péter fogja képviselni, aki civilben az MTA Pécsi Akadémiai Bizottság Titkárságának vezetője.

A június 9-i helyhatósági választás részletes adatai alapján a körzet névjegyzékében szereplő 6839 választásra jogosultból 48, 98 százaléka járult az urnákhoz. A pécsi jobboldal által indított Kalmár Péter 1242 voksot kapott, ami a szavazatok 38,04 százalékát jelenti. A pécsi polgári szövetség aspiránsa 32 szavazattal kapott többet, mint a baloldali koalíció által indított Schmuck Roland, a rá leadott 1210 voks a szavazatok 37,06 százalékát tették ki.

Mint lapunk hasábjain korábban megjelent bemutatkozójából kiderült, Kalmár Péter nős, háromgyermekes családapa. Születése óta a városban él, itt végezte iskoláit, szerzett diplomát, és lassan harminc éve dolgozik a MTA pécsi bizottságának titkárságán, amit már jó ideje vezetőként irányít.

Kalmár Péter eddig nem vett rész a pécsi közéletben, de látva szeretett városa utóbbi évekbeli gyors és drámai hanyatlását, félelmetes mélyre süllyedését, gazdasági és erkölcsi szétesését, elfogadta a Fidesz önkormányzati képviselő-jelöltségre való felkérését Pécs 5. számú választókörzetében.

A körzetben a járda- és útfelületek, a közlekedés, a parkolás javítása, a zöldfelületek ápolása, továbbiak kialakítása mellett az egészségügyi szolgáltatások biztosítása nagyban javítaná az itt élők életminőségét. A többi között megoldásra vár programja szerint a Lánc utcai önkormányzati háztömb, a régi vásárcsarnok épületének ügye is. Ebben a munkában számít továbbra is a választók támogatására.

A konkrétumok szintjén Kalmár Péter önkormányzati képviselőként vállalta, hogy a régi kertvárosi családi házas lakóterület lakó-pihenő övezet nem célforgalmi behajtási és parkolási problémáit orvosolja, a vásártér környezetét javítsa, valamint újabb parkolási lehetőséget teremtsen a vásári napok autóforgalma számára.

Ugyancsak programjának része, hogy a Búza tér díszburkolatának helyreállításával a jelenlegi balesetveszélyt megszüntesse, továbbá hogy a Lánc utcai önkormányzati háztömb hasznosítására vonatkozóan fejlesztési tervek készüljenek.

Kalmár Péter szükségesnek tartja, hogy a Búza téri befejezetlen ingatlan hasznosulhasson, a Balokány-tó környezetének fejlesztése és a terület városi életbe való aktívabb bekapcsolása megtörténjen.

Mindezeken túl azt is, hogy a régi vásárcsarnok épületének rendezésével e fontos belvárosi területrész modernebbé és kulturáltabbá válhasson. Fontosnak tartja továbbá a Búza tér és a Zsolnay negyed közti terület fejlesztését és az ottani közbiztonság javítását is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!