Kosárlabda

2024.07.01. 11:05

Kettős győzelemmel hangoltak, jöhet a nyaruk fénypontja

Lejátszotta utolsó két felkészülési mérkőzését a litvániai Európa-bajnokságra készülő magyar U20-as női kosárlabda-válogatott. Mindkét alkalommal Székesfehérváron, Horvátország ellen tesztelhetett Tursics Krisztián alakulata, az első összecsapás során pedig az NKA Universitas Pécs tehetsége, Laczkó Sára is oroszlánrészt vállalt a sikerben.

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

Egy hét múlva kezdődik a 2024-es litvániai Európa-bajnokság, így nem is volt olyan meglepő a szombati tesztmeccs intenzitása és keménysége. Nagy adok-kapokkal indult a párharc, de a magyar válogatott hamar magához ragadta a kezdeményezést. Katona Boglárka és Gyöngyösi Janka triplái, illetve Laczkó Sára 2 + 1-es megoldása után öt perc elteltével már 15–5-re módosult az állás. Hasonló mederben zajlott a folytatás, sőt, a második etapból nem telt három perc, és megszületett a negyedik hazai tripla, illetve az ötödik szerzett labdát is sikerült begyűjteni. A félidőben végül 52–28-ra vezetett a házigazda, köszönhetően többek között a kiváló csapatteljesítménynek, na meg Gyöngyösi Jankának és Laczkó Sára 9, valamint Bajzáth Lili 6 pontjának. 

A nagyszünet után tovább nőtt a különbség (57–28), de aztán Horvátország egy 13–2-es futással szépített, távolról feljavult, az eladott labdákat pedig kegyetlenül megbüntette. Egyértelműen látszódott, hogy az utolsó percekre a védekezés némileg fellazult. Amikor a hatodik horvát tripla is célt ért a sarokból, időkérése alkalmával erre a vezetőedző is felhívta a figyelmet. Ellenfelünket tizennégy pontnál közelebb nem engedtük, és a magyar siker nem forgott veszélyben. 

Az első mérkőzés eredménye: Magyarország U20–Horvátország U20 79–63 (30–16, 22–12, 14–19, 13–16). 

Vasárnap is összemérte erejét a két fél, de ezúttal pihenőt kapott a baranyai kötődésű Laczkó Sára. Ennek ellenére a válogatott egy fordulatos, igencsak izgalmas csatát követően legyőzte riválisát. A fiatal magyar csapat legközelebb a szombaton kezdődő kontinenstortán bizonyíthat Litvániában. A torna mérkőzéséről lapunkban és a BAMA.HU hírportálon is tudósítunk. 

A második mérkőzés eredménye: Magyarország U20–Horvátország U20 66–61 (20–12, 10–14, 15–20, 21–15).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában