Labdarúgás

2024.07.01. 08:39

Jön a legjobban várt nyolcaddöntő, de a jól ismert baranyai edző kedvence is pályára lép

Móga Richárd

Fotó: AFP

Hétfőn 18 órától rendezik a 2024-es németországi labdarúgó-Európa-bajnokság talán legjobban várt nyolcaddöntőjét, a Franciaország–Belgium mérkőzést. A Domenico Tedesco által vezényelt belga együttes vereséggel kezdett (Szlovákia 1–0), majd egy győzelemmel (2–0 Románia), valamint egy gól nélküli döntetlennel (Ukrajna) abszolválta a csoportkört. 

Ezzel szemben Franciaország ugyan nem talált még legyőzőre, de a sziporkázó játék is várat magára. A Baranyában sokak által jól ismert vezetőedző, Kvanduk János azért reméli, hogy a végén Mbappé örülhet. 

– Bízom benne, hogy az egyéniségek a legjobbjukat nyújtják majd, és akkor élvezetes meccset láthatunk. A franciáknál több az extra teljesítményre képes labdarúgó. A taktikai csatákat már eléggé unom, a franciák győzelmében reménykedem – fogalmazott Kvanduk, aki a 21 órakor kezdődő ütközetet talán még jobban várja, ugyanis akkor lép pályára az egyik kedvenc játékosa. 

– A portugálok extra klasszisa, Bernardo Silva az egyik kedvenc spílerem. Remélem, hogy kezdőként kap szerepet, és győzelemre vezeti a csapatát. A szlovénok keményen fognak védekezni, de véleményem szerint ezúttal ez kevés lesz – vélekedett a tréner. 

A két győztes fél majd egymás ellen mérkőzhet meg a negyeddöntő során, a legjobb négybe jutás érdekében. 

A hétfői játéknap mérkőzései: Franciaország–Belgium 18.00, Portugália–Szlovénia 21.00. 
Még hátralévő nyolcaddöntők: Románia–Hollandia, Ausztria–Törökország.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában