Jubileum

2 órája

Jeles alkalmat ünnepel a könyvtár

Kétszázötven évvel ezelőtt megnyitotta kapuit Magyarország első nyilvános könyvtára Pécsen, Klimo György pécsi püspöknek köszönhetően.

Czeczon Enikő

Az olvasás soha nem megy ki a divatból

Fotó: MW

Ezen jeles évforduló alkalmából a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont konferenciát szervez október 17-ére, a Magtár Látogatóközpontba. Az esemény a „250 éves a Klimo Könyvtár: VI. Tudomány és Kutatás a Klimo Könyvtárban” címet kapta.  

A rendezvény délelőtt 9 órakor köszöntőkkel veszi kezdetét. Beszédet mond Miseta Attila, a PTE rektora, Felföldi László, a Pécsi Egyházmegye megyéspüspöke és Szeberényi Gábor, az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója. Ezt követően három szekcióban előadásokat hallhatnak a konferenciára ellátogatók. Az első blokk „A Klimo Könyvtár történetei és gyűjteményei”, a második „A 18-19. századi irodalom a Klimo Könyvtárban”, a harmadik pedig a „Specialitások és kordokumentumok” címet kapta. A szekciók végén pedig fél órában vitát is tartanak. 

A konferencia záróprogramja a Klimo Könyvtár új időszakos kiállításának megnyitója lesz délután öt órakor, amely „A Klimo Könyvtár kutatói” nevet kapta. A tárlatnak a bibliotéka - Szepesy utca 3. - ad otthont, ahová mindenkit várnak sok szeretettel.  

További információ a lib.pte.hu oldalon olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában