Fenntartható közlekedés

2024.09.13. 14:40

Csatlakozik a PTE is az Európai Mobilitási Hét programjaihoz

Idén huszonharmadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között, mely számos érdekes programmal várja mindazokat, akik szeretnének többet megtudni a környezetbarát és fenntartható közlekedésről.

Bama.hu

Fotó: Cseh Gábor

Az eseménysorozat egy olyan összeurópai kezdeményezés része, amely kifejezetten az ésszerű közlekedés gazdaságnövelő hatásaira helyezi a hangsúlyt. Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya évről évre egyre népszerűbb Magyarországon, így Pécsett is, ahol nyereményjátékokkal és ingyenes programokkal készülnek a szervezők.

 

Az idei, 2024. évi mottó – "Mindannyiunké a tér" – arra hív bennünket, hogy közösen döntsük el, miként használjuk a közterületeket és gondoskodjunk arról, hogy mindenki – különösen a gyalogosok és a kerékpárosok – kellemes környezetben, biztonságosan és kényelmesen közlekedhessen. Az idei mottó jegyében szeretnék az egyetemi polgárok figyelmét felhívni a környezettudatos, zéró emissziós közlekedés fontosságára.

Ehhez kapcsolódóan a PTE Zöld Egyetem Program számos partnerrel, illetve a karokkal és a gyakorló iskolákkal együttműködve sokszínű, és zéró-emissziós programokkal készül, hogy az Európai Mobilitási Héten a biztonságos kerékpáros közlekedésre közösen biztassák az utazóközönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában