Bemutatók, koncertek

2024.08.06. 15:00

Kulturális műsorral ünneplik az államalapítást Komlón

Nagyszabású programsorozattal készül idén is a város az államalapítás ünnepére – augusztus 20-án, a hagyományos Szent István Napi ünnepségen ezúttal is különféle kulturális és szórakoztató programokkal várják az érdeklődőket.

Wald Kata

Forrás: Komlói Fúvószenekar

Az ünnepnap 9.30-kor a Szent Borbála templomban szentmisével indul, majd 11 órakor veszi kezdetét az egészen estig tartó városi rendezvény a 48-as téren. Polics József, Komló polgármestere ünnepi köszöntőjét követően a történelmi egyházak képviselőinek részvételével kenyérszentelésre kerül sor, majd a Him Singers Énekegyüttes műsorát hallhatja a közönség. 

Délután 13 órakor Senior Örömtánccal folytatódik a program, utána fellép a New Generation tánccsoport, 14 órai kezdettel pedig a Komlói Csillag Mazsorett előadását tekinthetik meg az érdeklődők. A 48-as tér színpadán látható lesz továbbá a délután folyamán a Fonti5 Táncműhely, a Nap zenekar, ezen kívül  a Komlói Fúvós Zenekar és a CS.Í.T. zenekar gondoskodik még a jó hangulatról.

Mindezek mellett a rendezvény ideje alatt 13.30-tól 18 óráig légvár és kézműves foglalkozások várják a gyermekeket, valamint egész nap büfé is rendelkezésre áll. 

A Szent István Napi ünnepséget követően pedig meg is kezdi a város a készülődést a következő nagyszabású rendezvényre - augusztus 30-ától szeptember 1-ig tartanak a Komlói Bányásznapok, ahol többek közt az Edda, Deák Bill Gyula, Pápai Joci és Nótár Mary lesznek a fellépők. A bányásznapi programok idén ismét ingyenesen, regisztráció nélkül lesznek látogathatók. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában