Utazás

2024.07.24. 08:20

Elektromos buszokkal bővül a komlói közlekedés

Wald Kata

Fotó: Laufer L.

Hét új elektromos autóbusz állhat forgalomba Komlón néhány hónapon belül – a Volánbusz összesen 4,43 milliárd forintos támogatást nyert a HUMDA Zrt. pályázatán húsz elektromos autóbusz beszerzésére, valamint a kapcsolódó publikus elektromos autóbusz-töltő infrastruktúra kialakítására.

A húszból hét alternatív meghajtású, környezetkímélő jármű kerül Komlóra - ezen kívül Balatonfüreden 3, Keszthelyen és Hajdúszoboszlón 1-1, Komáromban 2, Tatán pedig 6 helyi kivitelű, alacsonypadlós, tisztán elektromos meghajtású busz áll majd forgalomba, várhatóan 2024. végén, 2025. elején.

A Volánbusz tájékoztatása szerint a több mint 300 km hatótávolságú autóbuszok kerekesszékes utas szállítására is alkalmas, háromajtós, fűtő- és hűtőberendezéssel rendelkező, utastájékoztató, kamera- és utasszámláló rendszerrel felszerelt járművek lesznek.  A közbeszerzési eljárás ajánlattételi szakasza lezárult, a beérkezett ajánlatok értékelése folyamatban van.

Nem csak a helyi közlekedés fejlődik azonban Komlón. A helyközi buszjáratok is egyre inkább igazodnak az utasok igényeihez - ennek megfelelően az iskolai nyári szünet ideje alatt a Volánbusz  járataival idén is 11 balatoni település érhető el közvetlenül, átszállás nélkül. A balatoni járat - amely pénteki, szombati és vasárnapi napokon közlekedik egészen szeptember 1-ig - Balatonlellén és Fonyódon át halad, egészen Zalakarosig. Ugyanígy átszállás nélkül elérhető Komlóról Orfű, napi három járattal, a szabad- és munkaszüneti napokon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában