Ihlető környezet

2024.08.02. 16:22

Alkotótáborba vonultak a művészetisek

A Pécsi Művészeti Szakgimnázium tanulói a Gébárti-tó melletti alkotóházban táboroztak. Az egy hétig tartó alkotótáborban több mint húsz fő dolgozott.

Jusztin Levente

A Zalaegerszeg mellett található, festői Gébárti-alkotóház ideális helyszín volt a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum fiataljai számára. Ebben az évben a „Húsz év - húsz kép” volt a mottó, a diákoknak  Horváth M. Zoltán művésztanár segített. A tábor vezetője a téma kapcsán elmondta, hogy két évtizede működnek teljesen saját forrásból, mindenféle támogatás nélkül.

A húsz év alatt folyamatosan más és más volt a tematika, a résztvevő középiskolások és egyetemisták különböző képzőművészeti ágakat próbálhattak ki. Az idei évben a plein air volt terítéken. A festészeti iránynál a természetközeliség a lényeg, ehhez pedig kiváló helyszínnek bizonyult a tóparti alkotóház. A művészek könnyen meríthettek ihletet a környezetből, a tábor végén pedig kiállítást is rendeztek az  alkotásokból. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában