Kreatív ötletek

2024.08.02. 11:00

Több turnusban zajlanak a Bóbita Bábszínház nyári táborai

Élményekben gazdagon zajlanak a Bóbita Bábszínház nyári napközis táborai. Idén három turnusban várják a szünidei programokra vágyó gyermekeket.

Mohay Réka

Forrás: Bóbita Bábszínház

Az első két turnust július 8-12., illetve július 15-19. között rendezték meg, míg az utolsó turnus augusztus 5-9. között indul. Mindegyik hét programja egy-egy konkrét tematika köré épül, változatos elfoglaltságokat kínálva. 

Az első turnus résztvevői a tenger világával ismerkedhettek meg tárgyanimáció és zenei foglalkozások keretében, amelyeket Ziegenheim Dorina és Farkas Dóra vezettek 5-8 éves gyerekek számára.

A második turnusban a bábtechnikák és a filmkészítés kerültek a középpontba a 6-12 éves gyerekek számára, Tatai Gergő és Kertvéllesy András vezetésével.

Augusztus 5-től pedig a Bóbita napközis táborának témája a bábszínházi mesefeldolgozás lesz, amelyre szintén 6-12 éves fiatalokat várnak. A foglalkozásokat Arató Máté, Borza Márta, Gusztin Judit és Svégel Sára vezetik majd. 
Az eddigi két napközis hét mozgalmasan és élményekben gazdagon zajlott, a gyerekek színházpedagógiai foglalkozásokon, kreatív műhelyeken vehettek részt.

A Bóbita Bábszínház nyara azonban ezzel még nem ér véget. Augusztus 3-án, szombaton 9:30-kor az Ördögkatlan Fesztivál keretén belül Beremenden, a Kovácsműhelyben mutatják be „Pityi Palkó” című előadásukat.

Az elmúlt hónapban több városban is vendégszerepelt a Bóbita társulata. Július első hétvégéjén a 17. Győrkőcfesztiválon mutatkoztak be Győrben, ahol óriásbábokkal vonultak fel, valamint a „Királyfik és királylányok” című interaktív játékot ismertették meg a közönséggel. Július 21-én pedig Sátoraljaújhelyen léptek fel a Déryné Fesztiválon, ahol az „Ördögszántotta hegy” című szabadtéri gólyalábas játékukat adták elő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában