Ünnepelnek

2 órája

Ötvenedik jubileumára készül az iskola

Ötvenedik jubileumára készül a Lippói Gárdonyi Géza Általános Iskola - szeptember 21-én a településen négy helyszínen egész napos programsorozattal várják a születésnapra érkező vendégeket.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: fizkes

- Az ünnepség megszervezésének ötlete 2023 áprilisában merült fel először, akkor egy kisebb költségvetésű rendezvényben gondolkodtunk. A kezdeményezéshez elsőként csatlakozott Széles Ferenc, helyi vállalkozó, aki felajánlotta, hogy segít előteremteni az anyagi forrást egy nagyszabású jubileum megtartáshoz. Közreműködésének eredménye, hogy mostanra közel 100 szponzor állt az ügy mellé, illetve a Mohácsi Tankerületi Központ is jelentősen hozzájárult a költségekhez, így összesen 18 millió forintot fordíthattunk az épület külső-belső felújítására, a programokra és az iskolai működésre - részletezte Zsigmondé Tóth Rita az ünnepség főszervezője, a felsős munkaközösség vezetője.  

Az összefogásnak köszönhetően teljesen új arculatot kapott az intézmény: új kerítés épült, a homlokzat és a belső terek festésére, a technikaterem meszelésére is sor került, a drótkerítés is megújult, és a faültetés, tereprendezés se maradt el. - Belül lambériacsere, újra mázolt ajtók. új kilincsek és 10 darab klíma biztosítja, hogy kényelmes és szép környezetben tanulhassanak diákjaink. Az anyagi támogatáson kívül megmozdult a falu, és sokan felajánlották a segítségüket. Egy nyugdíjas bácsi tíz madárodút készített iskolánknak, ezen kívül rovarhotellel is gazdagodott az intézmény. A belső festést a szülők társadalmi munkában végezték. Az egyik család új padokat készített az udvarunkra, a másik az emlékkövünk csiszolásával és az időkapszula helyének betonozásával járult hozzá a szépüléshez. Készül iskolánk névtáblája is - emelte ki a munkaközösség-vezető. 

A szeptember 21-i ünnepségre nagyjából 500 fős vendégseregre számítanak, és négy helyszínen - az iskola épületében és külső részén, a gondozási központban, a tornateremben és a az ifjúsági ház mögötti sátorban - zajlanak majd a programok. Többek közt iskolatörténeti képkiállítás, és régi tankönyv-kiállítás is várja majd a látogatókat, az ünnepi alkalomra évkönyv és fotókönyv is készült. Az egész napos rendezvényre kulturális programok sorával készül az intézmény.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában