40 éves film

2024.08.30. 10:00

A cyborg missziója, hogy megölje a lázadó vezér édesanyját

Augusztus 30-án 20 óra 15 perckor újra nagyvásznon lesz látható az Arnold Schwarzenegger főszereplésével készült Terminátor - A halálosztó című film a pécsi Uránia Moziban .

Czeczon Enikő

A film története szerint 2029-ben járunk, amikor is a mindentudó Skynet computer az emberi ellenállás utolsó bázisait akarja megtörni, miután szinte az egész emberiséget felszámolta. A Skynet megtalálta annak a módját, hogy néhány harcosát, a tökéletes cyborgokat, azaz a Terminátorokat visszaküldje az időben, hogy megváltoztassa a történelem menetét. Az egyik ilyen entitásnak a missziója a lázadók vezérének az anyját megölni 1984-ben, még fia születése előtt. Az ellenállók a saját harcosukat, Kyle Reese-t is visszaküldik az időben, hogy védje meg az anyát, Sarah Connort. A két fémakarat kegyetlenül összecsap.

Az alkotást 1985-ben több Saturn-díjra is jelölték, amelyből végül elvitte a Legjobb science-fiction film és a Legjobb smink kategóriáért járó elismerést.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában