Bama.hu videó

2024.07.15. 20:36

Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem: szórakozva tanulnak a diákok - videó

Ausztriától Ausztráliáig, az USA-tól Venezueláig, Norvégiától Chiléig érkeztek diákok július 15-én Pécsre. Ennek oka a 25. Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem, amelynek keretében az összesen 23 országból érkezett 63 diák élvezetes és hatékony módon sajátítják el a magyar nyelvet, és szereznek kulturális tapasztalatot.

Czeczon Enikő

Fotó: Csortos Szabolcs

A Pécsi Tudományegyetem ÁOK Nemzetközi Oktatási Központban július 15-én nyitották meg a Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet, amely egy kéthetes nyári program. A hivatalos megnyitó előtt azonban egy kis játékkal készültek a diákoknak. A kincskereső nyomozás során az intézmény épületében és környékén kellett rálelniük a nyomokra a nemzetközi tanulóknak. Minél gyorsabban fejtették meg a feladványokat, annál értékesebb nyereményeket kaptak a versenyzők. Egyszerre érezhették magukat Sherlock Holmesnak és Indiana Jonesnak. 

Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem
Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem
Fotó: Csortos Szabolcs

A Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetem keretében tanulnak és szórakoznak is a diákok

A játékosság, az interaktivitás az egész nyári egyetemre igaz, hiszen amellett, hogy tantermi oktatáson is részt vesznek a tanulók, tanterven kívüli foglalkozásokat is tartanak. Minden esetben kis csoportokban dolgoznak a részt vevők, annak érdekében, hogy minden tanuló megkaphassa a maximális figyelmet.  

Az egész program izgalmas és élményekkel teli, hiszen megismerkedhetnek a nyári egyetemhez csatlakozók a magyar gasztronómiai hagyományokkal, részt vehetnek tematikus sétákon, filmklubot látogathatnak, de fejleszthetik kiejtésüket a fonetikaklubban is. Ezek a programok azt teszik lehetővé, hogy a nyelvet érdekes és változatos módon gyakorolhassák és fejleszthessék.  

A nyári egyetem sikerességét az is mutatja, hogy az idei 63 diák 20 százaléka visszatérő tanuló, akik fejlődni szeretnének. 

A szórakozást követően pedig hivatalosan is megnyitották az eseményt, amelyen dr. Pelcz Katalin elmondta, hogy július 15-én már el is kezdődött az oktatás és a diákok hat órán túl vannak. Ezt követően Miseta Attila, a PTE rektora vette át a szót, aki nagy örömmel köszöntette a diákokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában