Érdemes a továbbtanulás fontosságát már általános iskolában nyomatékosítani (galéria és videó)

Egyre több mindenki fektet hangsúlyt abba, hogy valamilyen pályaorientációs segítséget nyújtson a fiatalok számára. Október 14-től több napon keresztül a Baranya Vármegyei Kormányhivatal szervez rendezvényt, általános és középiskolások továbbtanulásában nyújt segítséget a kiállítás.

Fotó: Kovács Liliána

Az első két napon a vármegye nagyobb középiskolái költöznek ki a standokba, hogy először a pécsi, aztán Baranya többi településéről érkező diákjainak segítsenek a továbbtanulásukban. Szerdán már a középiskolások és a munkakeresők kerülnek fókuszba, akik a környék fontosabb cégeitől, intézményeitől kaphatnak pályaorientációs tanácsot.

továbbtanulás
Fontos megértetni a tizenéves diákokkal, a továbbtanulással a karrierünket alapozhatjuk meg.

Kell segíteni a továbbtanulásban a kisiskolásoknak

Az elmúlt napokban több hasonló rendezvényt szerveztek különböző intézmények, egyesületek, aminek az Expo Center adott otthont. Szükség van ezekre, hisz nagyon sok diák a helyszínen is elmondta kérdésünkre, hogy jelenleg nem tudja, mi szeretne lenni. Ez pedig a középiskolai választást is megnehezíti, vagy fontosságát veszti. A helyszínen ezt segítik a középiskolai tanárok és diákok, valamint a sok kérdőív és az interaktív játékos feladatok.

Október 17-én ugyanezt megismétlik Szigetváron, 18-án pedig Mohácson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában