Közönségdíjas alkotás

2024.07.08. 10:30

Animációs film mesél az 1980-as iraki invázióról Iránban

Július 8-án a pécsi Apolló Mozi nagyvásznán látható este 8 órás kezdéssel a Szirén című francia-német-luxemburgi-belga animációs film.

Czeczon Enikő

A történet 1980-ban játszódik Dél-Iránban, ahol Abadan lakói ellenállnak az iraki ostromnak. Itt él Omid, egy 14 éves fiú, aki úgy dönt, hogy nagyapja házában marad, amíg bátyja haza nem tér a frontról. Abadan olajmetropolisza azonban egy iraki rakétacsapás után káoszba süllyed, és Omid, aki ételkiszállítóként dolgozik, eltűnt bátyját keresi. De hogyan lehet ellenállni háború idején anélkül, hogy fegyvert ragadnál? Omid felfedez egy elhagyott hajót Abadan kikötőjében. Lehet, hogy végre megtalálta a módját, hogy megmentse szeretteit?

Az alkotásban a fiatal fiú, Omid karizmatikus karakterekkel találkozik, akik mindannyian különböző álláspontot képviselnek a háborúval kapcsolatban. A film rendezője, Speideh Farsi az irániak felé szeretettel fordul, és kiemeli leleményességüket, szabadságvágyukat.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában