Postabontás

2 órája

Az Expo Centerben leveszik a hangerőt

Az Expo Centerben tartott múlt szombati buli kapcsán több cikk és olvasói észrevétel is megjelent a DN hasábjain és a bama.hu-n az elmúlt napokban.

Bama.hu

Sokaknál kiverte a biztosítékot a sok és hangos buli a pécsi Expo Centerben

Fotó: MW

Mint kiderült, nem csak a kertvárosiak szenvedtek a hangerő miatt az éjszaka folyamán, hanem a város távolabbi pontjain élők is hallották, hogy az Expo Centerben buli van. A sok reklamációknak úgy tűnik, volt értelme. 

Egy dolgot sikerült elérni - az Expo Center vezetősége a minap arról tájékoztatott, hogy a problémás rendezvény szervezőjével szerződést bontottak, mert nem tartotta be a hangerővel kapcsolatos elvárásokat. Ennyi előrelépés tehát történt az ügyben, illetve a panaszosok meghívást kaptak egy helyszíni bejárásra, amelynek során bemutatják az Expo Centert, az épület sajátosságait. Ennek időpontja egyeztetés alatt van. 

expo center
Az Expo Centerben Azahriah is fellépett nemrég Fotó:Bánkúti Sándor
Forrás: MW

Az Expo Centert meg kell tölteni tartalommal

Érthető, hogy a létesítményt üzemeltetni kell, szükséges, meg kell tölteni tartalommal, hogy bevételt hozzon. De ez nem mehet a környék élhetőségének a rovására - írta egyik olvasónk. Nemrég volt Kertvárosban őszköszöntő szabadtéri rendezvény, a lakásomtól nagyjából 200-250 méter távolságra, de egyáltalán nem volt zavaró a hangerő, pedig koncertek ott is voltak. És az Expo Centerben is többször tartottak már olyan koncertet, bulit, aminek a hangereje teljesen elviselhető volt a környék számára is, alig hallottunk valamit a zenéből. Ilyen volt például a tömegeket vonzó Azahriah koncert is a közelmúltban. Mindez azt mutatja számomra, hogy a rendezvény szervezőjétől függ leginkább, hogy a hangerőre vonatkozó szabályokat betartja -e, vagy sem, tehát csak odafigyelés kérdése, hogy a környék számára kibírhatatlanná tesznek egy ilyen éjszakát, vagy meg se halljuk. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában