Labdarúgás

2 órája

NB II.: Felállna a Lőrinc, letáborozna a csúcson a Misleny

Tovább dübörög a bajnokság. A labdarúgó NB II. 9. fordulójában a Szentlőrinc SE ismét saját közönsége előtt léphet pályára vasárnap 13 órakor, s a Szeged ellen próbálhat kijönni abból a hullámvölgyből, amibe az elmúlt két körbe került. A múlt héten a tabella élére ugró HR-Rent Kozármisleny 17 órától Ajkán igyekezhet megtartani pozícióját.

Kvanduk Bence

A válogatott szünet óta nem tudott pontot szerezni a Szentlőrinc SE az NB II.-ben. Most, az újabb leállás előtt még javíthat ezen a mérlegen a piros-fekete együttes, a Szeged vendéglátójaként érhet el még egy győzelmet.

NB II
Nagy Richárdéknak újabb kemény védelmet kell áttörniük az NB II. 9. fordulójában
Fotó: Laufer László

A csongrádiak sincsenek most kifejezetten jó formában. Ugyan az első forduló óta nem kaptak ki, de a másik hét meccsből ötön is osztozkodtak, a legutóbbi három bajnokijukon is egy-egy pontot gyűjtöttek csak be. Igaz, a múlt hétvégén a Gyirmót volt az az együttes, amelyiket meg tudták állítani. Jelenleg így a Grosics Akadémia a 10. helyen tanyázik, s onnan kapaszkodna feljebb.

Az éllovas HR-Rent Kozármisleny az elmúlt négy meccsén 10 pontot szerzett, a legutóbbi két meccsén sok fordulatot követően győzött. Ezt a jó formát mutatná meg Ajkán is a közönségnek a kék-fehére együttes. A vendéglátó eddig csak a Szentlőrinc ellen veszített közönsége előtt, másik két vereségét (Békéscsaba, Vasas) idegenben szenvedte el. Igaz, emelett a Szeged és a Budafok is pontot tudott csenni tőle Ajkán.

Az elmúlt fordulóban az ajkaiak gyorsan, a 6. és a 13. percben is betaláltak a Tatabányának, amely csak szépíteni tudott ellene. Erre a Mislenynek is figyelnie kell majd, ugyanis ellenfele gyakran talál be már az első negyed órában.

Az NB II. 9. fordulójának programja (10. 06.)

  • Szentlőrinc–Szeged, Mezőkövesd–Budafok, BVSC-Zugló–Kisvárda (13.00), 
  • Ajka–Kozármisleny, Csákvár–Vasas, Soroksár–Tatabánya, Gyirmót–Bp. Honvéd, Kazincbarcika–Békéscsaba (17.00).

A Szentlőrinc SE–Szeged-Csanád Grosics Akadémia meccset a hazai együttes YouTube-on streameli

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában