Tanúságtétel és közösség

2 órája

Pécsi Református: esküt tettek a kollégium új diákjai a reformáció ünnepén

Ünnepi istentiszteletet tartott a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma a reformáció ünnepe alkalmából október 25-én. Hatvan kilencedikes diák tett itt esküt, amely által hagyományosan a pécsi református intézmény közösségének tagjaivá váltak.

Mohay Réka

Megtelt a Pécs-belvárosi Református Egyházközség temploma azon az istentiszteleten, ahol a reformációt ünnepelték, s az új diákok eskütételére is sor került.

Forrás: A Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma

Fotó: Domján Endre

Megtelt a Pécs-belvárosi Református Egyházközség temploma azon az istentiszteleten, ahol a reformációt ünnepelték, és egyben esküt tettek a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma új tanulói és dolgozói. „Tanúk vagyunk!”, hangzott el az idézet a bibliai Ruth könyvéből. Az ószövetségi történeten keresztül  Komor Csaba lelkipásztor arról beszélt igehirdetésében, mi történik, ha az ember egyedül marad, s nem számíthat senkire.

Pécsi Református, Kollégium Gimnáziuma
Ünnepi fogadalomtétel során váltak a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma közösségévé az új diákok.
Fotó: Domján Endre / Forrás: A Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma

Ruth anyósán, Naomin keresztül tapasztalta meg az örök támaszt. Naomi úgy döntött, visszatér a gyökerekhez: visszaköltözik Betlehem vidékére. Ruth őt követve mindent hátrahagyott, ami ismerős volt számára. A lelkipásztor kiemelte: bárki életében jöhet olyan idő, amikor át kell gondolnia, kit követ. Ruth életét megáldotta az Isten: Krisztus családtagjává vált. Komor Csaba úgy fogalmazott, a mi életcélunk is ez kell legyen: Krisztus családtagjává válni, Krisztus mellett kell tanúbizonyságot tenni. 

Az igehirdetésben a lelkipásztor a diákok lelkére helyezte: fontos a jelenlét a gyülekezetben, az egyházban. Ez nélkülözhetetlen a tanúságtételhez, mert ehhez kapcsolatban kell lenni Istennel. 

Higgyük el: a mi nevünk is ott van Isten előtt 

– fogalmazott a lelkipásztor.

Fotó:  Domján Endre

A Pécsi Református Kollégium közössége befogadta a fogadalmat tett diákokat

Az esküt a Baranyai Református Egyházmegye nevében, mint az intézmény fenntartójának képviselője, Wébel Zsolt vette ki. Egy új dolgozó és hatvan kilencedik osztályos diák tett ünnepélyesen fogadalmat. Ezt követően a végzős diákok tűzték fel az intézmény címerét fiatalabb iskolatársaiknak. Az alkalmon a hagyományoknak megfelelően a Pécsi Református Kollégium közössége befogadta a fogadalmat tett diákokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában