Szabadalmi gyorsítósáv

3 órája

Sokkal könnyebb lesz ezentúl bármit piacra dobni

Együttműködési megállapodást kötött a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Pécsi Tudományegyetem, melynek elsődleges célja a szellemi tulajdonvédelmi ismeretek oktatása, valamint a hivatal gyorsítósáv-szolgáltatásának hatékony igénybevétele.

Bama.hu

A megegyezésből mindenki profitálhat

Fotó: Univ Pécs

Az egyetem honlapja írta meg, hogy a kontraktust Farkas Szabolcs, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke és dr. Miseta Attila professzor, a PTE rektora írták alá.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala egy, az egyetemek és a kutatóhelyek számára kidolgozott lehetőséget ajánlott, amivel megkönnyíthető annak eldöntése, mely műszaki megoldásaik esetében érdemes szabadalmi ügyvivők bevonásával oltalmi igényt meghatározni. 

Az egyetemi kutatóknak ezentúl nem kell választaniuk a tudományos publikáció megjelentetése és a megoldásuk oltalmazása között, ugyanis a hivatal által felkínált „szabadalmi gyorsítósáv” lehetőségével a találmány tudományos cikk formájában is benyújtható szabadalmi elővizsgálatra.

 Emellett a hivatal segít eldönteni, hogy mely kutatási irányok lehetnek hosszú távon célravezetőek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában