Ünnepi hangulatban

2 órája

Kevin két hónappal korábban jött: máris itt a karácsony?

Majdnem két hónap van még Kevin érkezéséig, de úgy tűnik, hogy ezúttal nem lekéste a gépet, hanem egy korábbival jött. A pécsi Árkád üzleteiben már érezni lehet a karácsony szelét.

Tóth Dávid

Nyakunkon a mindenszentek, a halottak napja és a Halloween, ám a boltokban már javában megindult a készülődés: közeleg a karácsony! 

Karácsony
Berúgta az ajtót a karácsony az Árkádban is

Halloween, majd rögtön karácsony?

Október elején már jócskán szemezgethettünk a különféle halloweeni tökökből, édességekből, rémségekből, dekorációkból. A hazánkban is egyre elterjedtebb angolszász ünnep ugyan megosztó téma a magyarok körében, az azonban elvitathatatlan, hogy népszerűsége egyre nagyobb, erre pedig a boltok kínálata is bizonyíték. Arra azonban kevesen gondoltunk, hogy október végén már Mikulás csomagok, karácsonyi díszek és télapós csokifigurák lepik el a pécsi Árkád üzleteit. 

Megdobja a vásárlási kedvet 

Természetesen megvan az oka annak, hogy miért kezdődik meg ilyen korán az ünnepi időszak a boltok polcain, ez pedig a marketing. Karácsonykor eleve megnő a vásárlási kedv, ezt pedig az ünnepi zene, a dekoráció jócskán tudja befolyásolni, sokakat képes akár két hónappal karácsony előtt átjárni az ünnepi hangulat. 

Karácsony

 

Akad még egy oka annak, hogy ennyire korán beindult az adventi szezon, méghozzá az, hogy nemes egyszerűséggel szeretjük az év ezen időszakát

. Szeretjük a készülődést, az ünnepi menü kiötlését, az ajándékvásárlást, és ilyenkor embertársainkkal is kedvesebbek és empatikusabbak vagyunk. Alig várjuk, hogy összegyűljön a család, és együtt töltsünk minőségi időt, amelyet a rohanó hétköznapok nem tesznek lehetővé. 

 

 

 

Külföldön is beindult az ünnepi készülődés 

Olvasónktól kapott fotónk alapján a frankfurti reptéren is idő előtt beköszöntött a karácsonyi hangulat. 

Karácsony a frankfurti reptéren
Karácsonyi hangulat Frankfurtban is 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában