Segítség

2 órája

Furcsa, de igaz: örökbefogadtak egy tantermet

Az innováció és együttműködés jegyében új arculattal gazdagodott a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának egyik oktatótere, amely a biotechnológus képzés további fejlesztését is szolgálja.

Bama.hu

Az átadónak megadták a módját

Forrás: PTE

Fotó:

A kar hivatalos oldalán számolt be arról, hogy a Soft Flow biotechnológiai cég által örökbefogadott 202-es számú tanterem nem csupán egy oktatási helyszínként funkcionál, hanem egy inspiráló közösségi térré alakult, ahol a hallgatók modern és támogató környezetben tanulhatnak és dolgozhatnak együtt.

A Soft Flow Kft. és a Gyógyszerészi Biotechnológia Intézet munkatársai már harmadik éve végeznek közös kutatásokat a tehéntej összetételével kapcsolatban, annak potenciális hatását vizsgálva az emberi immunrendszerre és egyes betegségekre.

 Az eredményes együttműködés hamarosan közös tudományos közlemények formájában is megmutatkozik. A Soft Flow azonban nem csupán a kutatás terén bizonyítja elkötelezettségét: az oktatásban is aktívan részt vesz, amire kiváló példa a nemrégiben örökbefogadott tanterem, amely a cég hosszú távú támogatásának kézzelfogható jele. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában