Békésen indult a IV. Pécs Pride, este jönnek a drag queenek (galéria és videók)

A 48-as téren gyülekeztek a résztvevők, majd a városon átvonulva érkeztek a Széchenyi térre. Elindult a IV. Pécs Pride.

Bama.hu

A IV. Pécs Pride szombati felvonulását megelőzően az egész hétre készültek programokkal a szervezők, Freedom of My Identity Emberi Jogi Fesztivál címen. Igen változatos volt a paletta, az erőszakmentes kommunikációtól a cigánybűnözés kérdésein át a másságról szóló szerepjátékig terjedtek a programok. Október 19-én, szombat délután 14 órakor a 48-as térről indultak a résztvevők zenés gyülekezőt követően. 

pride, pécs, pécs pride,
Elindult a IV. Pécs Pride.
Fotó: Kovács Liliána

A vendégek között ezúttal is megjelent az amerikai nagykövet, a magyar mellett angol és német szót is sűrűn lehetett hallani a résztvevők körében, többek között Grazból is találkozhattunk látogatókkal. A felvonulás a Széchenyi térre érve zárul, itt beszédekre is számíthatnak a pride-ra érkezők, s nem marad el Steiner Kristóf látogatása sem. 

A délutáni pogramokat követően estére már emelik a téteket és komolyodik a buli: 

„Idén két teremben, a Hello Pécs falai között bulizzunk át az éjszakát Steiner Kristóffal, Drag Queenekkel, jobbnál jobb zenékkel és hajnalig tartó jókedvvel! A Drag Queen Hungary Magyarország egyetlen drag versenye, ami azzal a céllal jött létre, hogy megmutassák a nagyvilágnak, hogy léteznek” – írják közösségi felületükön a szervezők.

Bizony sok dühös emberrel találkoztunk szombaton Pécsett. Az LMBTQ-felvonulás miatt nagyon sok utcát, teret lezártak, s ezek környékén megállni sem lehetett.

Idén nemcsak a belvárosban, hanem a hegyoldal egy részében is forgalmi korlátozásokat vezettek be.

Az érintett utcákban kora reggeltől már parkolni sem volt szabad, ami több száz autósnak okozott kellemetlenséget. Parkolóhelyet amúgy sem könnyű találni Pécsett, akkor meg különösen nem egyszerű, ha ezek egy része megközelíthetetlen.

A buszok egy részének esetében szintén változtattak a közlekedési rendjén, megállók maradtak ki, illetve terelőútvonalakon jártak.
 

Mindazonáltal gyalog sem volt egyszerű az eljutás egyik helyről a másikra a belvárosban, a menet által érintett utcákat, tereket hermetikusan lezárták.
 

A rendre pedig rengeteg rendőr ügyelt, közülük sokakat az ország más részeiből vezényelték át.

A Pécs Pride ideje alatt jelentős lezárások vannak érvényben, a Zsolnay utcában nem kevés jármű várakozott az áthaladásra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában