Felújítás

2 órája

Dolgoznak az oviban, korszerű körülmények várják majd a kicsiket

Hamarosan megújult, modern környezetben tölthetik el napjaikat a kisgyermekek Siklóson. A Siklósi Óvoda és Bölcsőde köztársaság téri épületét 400 millió forint pályázati támogatásból korszerűsítik. A témában október 18-án tartottak sajtótájékoztatót.

Tóth Viktória

Fotó: Mojzes Tamás

Az óvoda és bölcsőde épülete az 1970-es évek elején épült, műszaki állapota, az ingatlan és annak felszereltsége elmarad a kor követelményeitől. A TOP Pluszban nyertes siklósi pályázat eredményeképpen a régi infrastruktúra felújítása valósul meg. Az immár 50 éves épület felújítása jelenleg is zajlik. Mint arról az önkormányzat beszámolt, a kivitelezővel megkötötték a vállalkozási szerződést, majd ezt követően a munkaterület átadás-átvételi eljárás is lezajlott 2024. augusztus 12-én.

óvoda, siklós, bölcsőde
A legkisebbek is örülni fognak az óvoda felújításának (illusztráció)
Fotó: MW

– Az épület tekintetében alapvetően a fenntartást segítő beavatkozások, nyílászárócsere, villamos rendszerek és gépészeti rendszerek, szennyvízelvezetés szükségszerű felújítása, a tető vízszigetelése, csapadékvíz elvezetése, napelemes rendszer telepítés is megvalósul

 – fogalmaztak.

Emellett többek között megújul a távhővel működő fűtési rendszer, illetve az épületen belüli távhővezeték. Modernebbek lesznek  a gyerekek által használt külső és belső terek. 

A játszóudvar, a tornaszoba, a logopédiai és gyógypedagógiai fejlesztő terem, emellett a mindkét nevelési egységet kiszolgáló tálalókonyha, mosó és szárító helyiség.

 A projekt része az akadálymentesítés is, a kerékpártámaszok korszerűsítése, babakocsi-tároló kialakítása, valamint a parkoló felújítása is. A tervek szerint a beruházás 2025 tavaszára készül el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában