Irány Harkány!

2 órája

A horvát nemzetiség kerül főszerepbe

Jusztin Levente

Október 26-án Harkányban rendeznek horvát este a Kiss József Könyvtár, Művelődési Házban. Az eseményt a Harkányi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat szervezi, a program egy horvát nyelvű szentmisével indul délután öt órakor, majd hat órától egy kulturális műsor veszi kezdetét. Ercsiről érkezik a Jakube Táncegyüttes és a Jorgovani Énekkar, fellép a szalántai Marica Kulturális Egyesület, a kökényi Matusek László Kulturális Egyesület és a Pécsudvardi Férfi Kórus. A házigazda fürdőváros is képviseli magát, a harkányi iskola tanulói lépnek fel, valamint a Horvát Vegyes Kórus. Este nyolc órakor horvát bál és táncház kezdődik a Podravka zenekarral.

Harkányban több nemzetiség is él, sokszínű programokkal tevékenyen őrzik hagyományaikat. Október 19-én a Harkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat a Herbstfest nevű táncos és zenés vacsoraestjét rendezi meg, hasonlóan színes programmal, vacsorával és bállal jeleskednek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában