A jövő szülésznői versenyeztek (galéria, videó)

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara különleges megmérettetésnek ad otthont. A kar a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségével együtt szervezte meg a Hugonnai Vilma Szülésznő hallgatók III. szakmai versenyét, mely október 17-19. között tart.

Tóth Viktória

A csütörtöki nap megnyitóval és plenáris előadásokkal kezdődött. Pénteken délelőtt pedig elkezdődött a verseny az ETK épületében. A Prevenciós és Perinatális Tanszék tanszékvezetője, Dr. habil. Raposa László Bence tájékoztatta hírportálunkat, hogy a pécsi hallgatók mellett a budapesti Semmelweis Egyetem valamint a Debreceni Egyetem nyíregyházi kihelyezett képzésére járó végzős szülésznő hallgatók mérték össze tudásukat, és ismerkedtek meg egymással. A győri Széchenyi István Egyetem csapata ebben az évben nem tudott eljönni a programra.

szülésznő, verseny, ETK
A szülésznő hallgatók különböző szituációkban adtak számot tudásukról
Fotó: Kovács Liliána

– A diákok négy fős csapatokban, különböző szakmai feladatokat megoldva versengenek. A versenynek van alap ápolási része, majd következik a tényleges csapatmunkát igénylő, szülészeti helyzet megoldása a Humán Páciens Szimulációs Központban. Ezután egy kvízt kell megoldaniuk.

Várfalvi Marianna, a Magyar Védőnők Szakmai Szövetségének elnöke pedig elmondta, hogy a szervezőket Hugonnai Vilma életpályája ihletett meg arra, hogy a jellegzetesen női, csodálatos hivatást, a szülésznői pályát helyezzék a fókuszba,

– A hallgatók rendkívül felkészültek, nagyon lelkesek és boldogan készülnek a szülésznői hivatásra – fogalmazott az elnök.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában