Siklós

2 órája

Az Idősek Klubja épületét újítják fel

Egy újabb projekt kapcsán történt meg a közelmúltban a munkaterület átadása. Egy többlépcsős, a siklósi Idősek Klubja épületét és udvarát érintő fejlesztési folyamat kezdődhetett el a városban.

Tóth Viktória

Számos nyertes beruházás tart a kivitelezési fázisban Siklóson. A következő az Idősek Klubja épületével kapcsolatos. Az önkormányzat ugyanis mintegy 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a TOP Plusz keretében. 

Idősek Klubja, Siklós
Az Idősek Klubja felújításának nagyon sokan örülnek
Fotó: MW

Mint arról az önkormányzat beszámolt,  az idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, demens betegek nappali ellátása a Siklósi Mikrotérségi Szociális és Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás fenntartásában működő Siklósi Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatási Központ egyik szakmai egységeként működő Idősek Klubjában valósul meg. A fejlesztés eredményeképpen a Dózsa György utcai épületben a támogatott alapszolgáltatások minőségi feltételei, hozzáférhetősége javulni fognak. 

Így újul meg az Idősek Klubja:

– A támogatott projekt keretében az Idősek Klubja épületének külső és belső felújítása, energetikai korszerűsítése, épületvillamossági és épületgépészeti fejlesztése valósul meg. Az épület mögötti parkos rész rendezésére, emellett pedig az épület szabályos akadálymentes megközelítési lehetőségének kialakítására és akadálymentes vizesblokk kiépítésére is sor kerül. Funkcionális átalakítás (a foglalkoztató és az étkező összenyitása) és a szociális feladatellátást segítő eszközök beszerzése is tervezett – ismertette az önkormányzat.

A tervek szerint a felújítási munkálatok 2025 április hónapjáig tartanak majd, az intézmény addig a Váralja utca 1/a-ba költözött.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában