Kosárlabda

2 órája

Európa-kupa: a Girona nyerte az idegek harcát a Lauberben (galéria)

Sokáig vezetett, de végül 74–71-re kikapott a Lauberben a jobban hajrázó Gironától az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata az Európa-kupa csoportkörének harmadik fordulójában.

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

A szombati Sopron elleni bajnoki bravúrsikert követően az Európa-kupa csoportkörében is rangadó várt a pécsi lányokra, szerda este a még hibátlan Gironát fogadták. Zseljo Djokics együttesének a mérkőzés előtti mérlege a nemzetközi porondon egy győzelem és egy vereség volt. Érdekesség, hogy a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség internetes közvetítése miatt a szurkolókat átirányították a Lauber Dezső Sportcsarnok északi oldalára. 

Európa-kupa, nka, girona
Julia Reisingerova remekelt volt csapata ellen az Európa-kupa csoportkörében
Fotó: Löffler Péter

A meccsek óta bombaformában játszó Alexa Held vezérletével a házigazda kezdett jobban, de a spanyolok hamar magukra találtak, így 9–7-es vendég vezetésnél Zseljko Djokics kért először időt. A mester szavai hatottak, ugyanis az NKA remekelt az első negyed második felében, így 6 pontos előnnyel várhatta a folytatást.

Magas színvonalú csatát láthatott a pécsi közönség, a felek főleg védekezésben nyújtottak extrát, de támadásban is megcsillogtatták tudásukat. Julia Reisingerova például szárnyalt volt klubja ellen, nem bírtak vele a Girona játékosai a palánk alatt. 

Ennek ellenére a nagyszünetre 2 pontosra faragta hátrányát a vendéggárda. A harmadik etapban is folytatódott a szoros küzdelem, de Rátkaiék tudták tartani minimális előnyüket. Az utolsó negyedben úgy tűnt, hogy egy kicsit meg is tudnak lépni, de néhány hazai hibának köszönhetően 5 perccel a vége előtt egyenlítettek a spanyolok, majd később a vezetést is átvtték. A hajrára sajnos elfáradtak a pécsi lányok, akik ugyan órásit küzdöttek, de a Girona bírta jobban az idegek harcát. Az NKA végül 74–71-re kapott ki csoportja legjobbjától. 

Studerék legközelebb vasárnap 18 órakor lépnek parkettre, a rivális KSC Szekszárd vendégei lesznek a magyar élvonal hatodik fordulójában. 

Európa-kupa, csoportkör, 3. forduló 

NKA Universitas Pécs–Spar Girona 71–74 (22–16, 16–20, 16–13, 17–25)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok. Vezette: Dahra (francia), Ignatiou (ciprusi), Hoxha (albán). 

Pécs: Studer 8, Smailbegovic 2, Held 21/9, Török 9/3, Josepovits. Csere: Reisingerova 26, Zsebe-Weninger 5/3, Rátkai, Tóth O., Olawuyi, Kiss A., Laczkó. Vezetőedző: Zseljko Djokics. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában