Egy markológép okozta a helyzetet

5 órája

Elektromos vezeték éktelenkedik hetek óta a kidöntött villanyoszlop helyén

Mihamarabbi intézkedést kért Pécs jegyzőjétől Ispitaalja megválasztott önkormányzati képviselője, amiatt, hogy hetek óta hónapja egy 400 voltos „elektromos csonk” éktelenkedik a Jászai Mari utcában.

Bama.hu

Ijesztő látvány fogadja az erre sétálókat

Fotó: Löffler Péter

Barkóczi Csaba, a júniusi helyhatósági választáson a pécsi polgári szövetség színeiben egyéni mandátumot nyert önkormányzati képviselő a közösségi oldalán ismertette: az elektromos csonk úgy keletkezett, hogy egy markológép döntött ki egy villanyoszlopot az utcában, ahol hosszú ideje az egyik önkormányzati cég végez munkálatokat.

elektromos csonk
Elektromos csonk - Fotó: Barkóczi Csaba FB-oldala

Szigetelőszalaggal kötötték át az elektromos vezetéket

Emiatt – folytatta a nemzeti oldal politikusa – a 400 Volt feszültségű elektromos vezeték szeptember közepe óta egy nyitott csőben, szigetelőszalaggal átkötve várja az új lámpaoszlop telepítését.

„Az esetről lakossági megkeresést követően, mihamarabbi intézkedést kérve értesítettem Pécs jegyzőjét. Addig is kérek mindenkit, hogy - különösen esős időben - fokozott óvatossággal kerüljék ki az elektromos csonkot” – írta a Facebook-oldalán a városrész képviselője.

Körzeti ügyek az elektromos csonkon felül

Barkóczi Csaba a közösségi oldalán arról is hírt adott a napokban, hogy visszakerült a 30 kilométer per órás sebességkorlátozási zóna határát jelző tábla a Nagyvárad utca nyugati oldalára, amelynek eredetije a Megyeri úti munkálatok idején tűnt el.

Megfogalmazása szerint „kereken negyven napos birkózás kellett hozzá” a Polgármesteri Hivatallal, de mostantól az Ispitaalja családi házas övezetébe a Megyeri útról itt behajtó autósok nem csak a Kolozsvár utca kereszteződésénél „döbbennek majd rá”, hogy korlátozott sebességű övezeten hajtottak át. 

A képviselő beszámolt arról is, hogy városrészben folytatódik a kátyúmentesítés a Tompa Mihály utcában, ahol a lakókkal közös helyszíni bejárásokat követően két alkalommal is kérte a Biokomot, hogy fogjon hozzá az úthibák javításához. Ennek nyomán a közlekedősáv kátyúinak javítása már megtörtént, majd a parkolósáv rendbetétele következik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában