Javaslatok

2 órája

A balatoni buszjáratról dönthetnek az utasok

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

A balatoni buszjárat menetrendjéről dönthet most az utazóközönség - Komlóról a magyar tenger közvetlen elérését biztosító utazási lehetőség népszerűsége töretlen, a Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog adatai szerint idén is rekordokat döntögetett a Komló - Balatonlelle - Zalakaros járatok utasforgalma. 

balatoni, busz, utas
Balatoni települések közvetlenül elérhetők busszal Komlóról
Fotó: Kovacs Peter / Forrás: MW

A balatoni járat indulási időpontjai változnának

A járat pénteki, szombati és vasárnapi napokon közlekedett idén is a nyári hónapokban. Az utasok részéről felmerült az igény arra, hogy egy órával korábban, azaz 6.35-kor induljanak a járatok Komlóról, visszafelé Zalakarosról pedig egy órával később, 15.53-kor legyen az indulás, így két órával megnövekedne a Balatonnál, vagy Zalakaroson eltölthető strand- és szabadidő. 

A komlói önkormányzat felkérése alapján a Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés Blog már gyűjti a véleményeket, hogy szükséges-e a változtatás, vagy sem. A javaslatokat október 31-ig várják. Ha a többség az újítás mellett teszi le voksát, úgy kezdeményezik a módosítást a szaktárcánál, hogy 2025. nyarán életbe lépjen a változás a menetrendben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában