Folytatják

3 órája

Képviselő-testület: csütörtökön tartják az alakuló ülést Mohácson

Csütörtökön új korszak kezdődik Mohácson. A városháza dísztermében megtartja alakuló ülését a mohácsi képviselő-testület, amelyen az eskütételeket követően alpolgármestereket, valamint bizottsági tagokat is választanak.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Nagy Lajos

Október elsején megszűnt a hivatalban lévő képviselő-testületek és polgármesterek megbízatása, egyúttal attól a naptól megkezdődött az újonnan megválasztott képviselők és polgármesterek megbízatása.

Mohácson a nemzeti oldal óriási fölénnyel nyerte meg a helyhatósági választást, a Fidesz-KDNP kilenc, a VAN Közéleti Egyesület három képviselői mandátumot szerzett, s polgármesterként folytatja munkáját Pávkovics Gábor is.

A testület alakuló ülését csütörtökön délelőtt kilenc órára hívták össze. Az ülésen a polgármester, a képviselők és a nemzetiségi képviselők eskütételét követően - a törvényi előírásoknak megfelelően - döntenek a városvezető javadalmazásáról, majd megválasztják az alpolgármestereket.

Az előterjesztés tanúsága szerint Pávkovics Gábor Cserdi Áront és Csizmadia Csabát jelöli a posztokra.

Az erről szóló szavazások után a képviselők bizottsági tagokat választanak, majd áttekintik a nemzetiségi önkormányzatokkal kötött közigazgatási szerződéseket, amelyeket várhatóan változatlan tartalommal hagynak érvényben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában