Kellemetlenség a Marosvásárhely utcában

2024.08.25. 07:00

Garázsbejáró elé sikerült felfesteni a parkolóhelyet

Elkészült a pécsi Marosvásárhely utca nyugati szakaszán azoknak a parkolóhelyeknek a felfestése, amelyet még 2022 novemberében kezdeményezett Ispitaalja városrészének azóta megválasztott önkormányzati képviselője. Barkóczi Csaba szerint az egyik helyen máris korrekció szükséges, ugyanis a parkolóhely jelét egy garázsbejáró elé sikerült felfestenie a városüzemeltetési cégnek.

Balikó Gergely

A júniusi helyhatósági választásokon a pécsi polgári szövetség színeiben a körzetben egyéni mandátumot nyert képviselő, aki korábban kompenzációs listáról jutott be a pécsi közgyűlésbe, a közösségi oldalán azt írta, hogy az egyik frissen felfestett parkolóhely korrekciójára szólította fel a városüzemeltetési társaság ügyvezetőjét, egy Marosvásárhely utcai társasházat ért kellemetlenség miatt.

parkolóhely, Ispitalja, Péterffy
A Biokom által nemrég kijelölt parkolóhelyek egyike húsz centire belóg a mellette lévő társasház garázsbejárója elé
Fotó: Laufer László

Ismertetése szerint a napokban ugyanis helyszínbejárást tartott az utcában, ahol a lakók rámutattak, hogy a Biokom által nemrég kijelölt parkolóhelyek egyike húsz centire belóg a mellette lévő társasház garázsbejárója elé. „Így ha történetesen valaki odaparkol, akkor az ott lakók nem tudnak beállni a saját udvarukra”- mutatott rá a problémára Barkóczi Csaba.

A nemzeti oldal politikusa egyúttal jelezte, hogy elkészült a Marosvásárhely utca nyugati szakaszán a parkolóhelyek felfestése, amelyet még 2022 novemberében kezdeményezett, mikor is több ottani lakó kérését tolmácsolva jelezte az igényt a polgármester felé.

Péterffy Attila akkor válaszában azt ígérte, hogy még 2023-ban megtörténik a felfestés, azonban ebből egészen mostanáig semmi sem valósult meg – így Barkóczi Csaba, aki megjegyezte: akkor még nem területi, hanem úgynevezett kompenzációs listás képviselőként vett részt a képviselő-testület munkájában, így kevesebb - lényegében csak javaslattételi - ráhatása volt a folyamatokra.

„Most azonban, hogy októbertől én képviselem Pécs Ispitaalja városnegyedét a közgyűlésben, valaki a városházán úgy gondolta: eljött az ideje beváltani a korábban nekem és a lakóknak tett ígéretet” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében az önkormányzati képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában