Postabontás

2024.09.13. 08:00

Olvasónk szerint károkozás megy, hasznos munka helyett

Wald Kata

Fotó: Laufer László

Az elmúlt hetekben több olvasói észrevétel is megjelent a DN-ben, amely a városvezetés és az un. szakembergárdájának pénzszórását, dilettantizmusának okait boncolgatja. A feltett kérdésekre - úgy, mint a Diána téri piac hiányosságai, a Megyeri úton végzett trehány munka, a Tildy Zoltán utcai, teljesen feleslegesen felépített, gyalogátkelőnek kinevezett bucka, és még sorolhatnám az építészeti gondokat - ez idáig nem válaszolt senki. Vagy azért, mert jogosak, vagy azért mert egyszerűbb sunnyogni, lapítani. A város lakosságát valószínűleg érdekelné, hogy a jelentős pénzek elköltése, herdálása kinek a felelőssége, kinek, kiknek az át nem gondolt ötleteire költöttek el ennyi pénzt.

Kérdezem az illetékeseket:  ki a felelős építész, aki a város beruházásait ilyen felelőtlen módon tervezi, irányítja? Magyarázza már el nekem, és a város lakóinak, hogy a Tildy Zoltán utcában miért kellett ezt az ugratót felépíteni?! Ki lakik a környéken, akinek az érdekében a forgalomcsillapítást elvégezték? Ki volt az, akinek így kellett kedvezni, mert ott gyalogos forgalom alig van, akik pedig átkelnek az úton, azok ezt a bucka mellett egy-két méterre teszik. Ugyanakkor a Malomvölgyi út, Illyés Gyula út találkozásánál szintén ott a reklám, hogy itt gyalogátkelő épül. Hát nem épült. Egy-két hétig egy pár ember néha megjelent a környéken, kb. 3-3 méter hosszan feltörték a járdát, azt újra aszfaltozták, meg felfestettek egy zebrát. Ugrató nincs, a buckaépítés elmaradt, pedig ott iskolások tömege közlekedik oda-vissza, tehát indokoltabb lenne a forgalom lassítása. Igaz, ott a közelben nincs lakóház, így senkit nem zavar a közlekedés zaja. Nem vádaskodni akarok, de amikor  valakinek, valakiknek az érdekében lezáratja a képviselőasszony az utat Kovácstelepnél, vagy Makár tanyánál a parkolót, akkor az ember elgondolkodik, hogy ezek a” képviselők” kit képviselnek. A város lakóit, vagy - rá gondolni sem merek - a saját, és barátaik érdekeit? Az nem indok, hogy a közlekedés zavarja az ott lakók nyugalmát. Máshol is zavaró a közlekedés zaja, csak az ott élőknek nincsenek képviselő barátai.

Mint már  többször is olvashattuk a Postabontásban, sokakat zavar az Expo rendezvények zaja, a varjak károgása - valahogy ebben nem voltak ilyen lelkesek és tevékenyek a képviselők.

A másik kérdésem: A 6-os út, Kodó dűlő találkozásánál építenek egy forgalomirányító lámpát, gondolom, nem kevés pénzért. A lámpától pár méterre van a 6-os út, Pellérdi út találkozása, ahol több súlyos baleset is történt már. A reggeli, délutáni időszakban a mellékútról kikanyarodni szinte lehetetlen. Kérdésem, hogy ha már közlekedési lámpát építenek, akkor miért nem a kereszteződésbe, ahol sokkal indokoltabb lenne? A szegény gyalogos majd csak el tud sétálni a buszhoz pár métert. Megint csinálnak valamit, ész nélkül, átgondolatlanul, csak hogy valamit építsünk, mert majd jól fogunk mutatni az átadáskor készült képen. A felelősöknek üzenem, hogy erre a kis időre próbáljanak hasznos munkát végezni, ne csak kárt okozzanak ennek a városnak. Várjuk a részletes, és elfogadható érvekkel alátámasztott válaszukat. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!