Bama.hu videó

2024.08.31. 07:00

Lement a Nap, és beindult az élet a pécsi állatkertben (galéria és videó)

Eltelt egy újabb év, és ismét túl vagyunk a pécsi állatkert egyik legnépszerűbb eseményén, az Állatkertek Éjszakáján. Idén is rengetegen voltak kíváncsiak a PécsZoo esti életére, sőt ebben az évben még extrább programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Czeczon Emese

Fotó: Laufer László

Talán nem is kell ennél nagyobb, sőt jobb nyárzáró buli, mint amit a pécsi állatkert augusztus 30-ára szervezett. Természetesen a PécsZoo már reggel óta várta az érdeklődőket, azonban ezen az egy napon az élet este 6 után indult be igazán.  

– A közösségi médiában is meghirdettük az eseményt, és már ott láttuk, hogy nagyon sokan érdeklődnek az Állatkertek Éjszakája iránt

 - mesélte Varga Tamás, a PécsZoo gyűjtemény-és nevelési vezetője. – És úgy látszik, hogy ennek az estének az úgynevezett nézőszáma megközelítette a 60. évfordulós eseményünk látogatottságát. 

Mint kiderült, ekkora forgalom esetén a legnagyobb kihívást a látványetetések jelentik, hiszen ilyenkor az állatokat a zárt kifutójukban etetik. Ebben az esetben pedig a betekintési lehetőség limitált.  

Természetesen ebben az évben is törekedtek arra az itt dolgozók, hogy bemutassák a természet közepén elhelyezkedő állatkert éjszakai életét, azonban idén még magasabbra helyezték azt a bizonyos lécet az éjszakai rovarvadászattal. A slágerprogramként fenntartott fényfestés most sem maradhatott el, a derült égbolt pedig a csillagok iránt érdeklődőknek is kedvezett.  

Korábban lapunk hírt adott arról, hogy a pécsi állatkert fókapárja, Donka és Bonifác egy tüneményes kis borjúfókával örvendeztette meg a zoo dolgozóit és látogatóit. Nemrégiben az állatkert pedig – a látogatókkal együtt – elnevezte Borkának, akinek debütálására az Állatkertek Éjszakáján került sor.

– Nagyon ügyesen szerepelt a borjúfókánk

 - mondta Varga Tamás. – Mint az kiderült, élelemmel szinte bármire rávehető. Szerencsére sikeresen lezajlott a szilárd táplálékra való átállása, napról napra egyre ügyesebb. Ő is beiratkozott a fókaiskolába, és mindennap új trükköket tanul. 

Most, hogy vége a nyárnak, valószínűleg a pécsi állatkert is elcsendesedik egy kicsit, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a PécsZoo az év mindennapján várja látogatóit, illetve az elkövetkezendő hónapokban is készülnek meglepetéssel az itt dolgozók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában