VIP-parkoló

2024.08.01. 17:40

Ingyenes parkolás a tanácsadónak, büntetés másoknak!

Miközben a pécsi politikusi VIP-parkolóba betévedő állampolgárokat szerdán is alaposan megbüntették, addig információink szerint a mások lejáratásában élen járó sajtótanácsadónak zárt helyen egyedi parkolóhelyet biztosít a baloldal. A parkolás ügyében mások is kedvezményezettek.

Bóka Máté Ciprián

Az októberig még regnáló pécsi baloldali koalíció és annak vezetője évekkel ezelőtt ígérte meg, hogy "visszavonja a képviselők és egyéb kiváltságosok kedvezményes parkolási és behajtási engedélyeit", ennek ellenére a városháza mellett található, jellemzően a baloldali politikusok által használt VIP-parkolót még ki is bővítették. Így már kényelmesen elférnek ott a balos városvezetők, nem kell attól tartaniuk, hogyha véletlenül ügyetlenül parkolnának, akkor egy másik gépjárműben tesznek kárt. Az ingyenes hely biztosításán túl fontos az is, hogy nem kell parkolóhelyet sem keresgélniük a környéken. Erre a kényelmi szolgáltatásra éberen is figyelnek; és szerdán a hatóságok büntették az egyébként szinte üres parkolóba betévedő állampolgárokat. 

A pécsi politikusi VIP-parkolóba betévedőket szerdán is megbüntették
A pécsi politikusi VIP-parkolóba betévedőket szerdán is megbüntették

Információink szerint Barabás Bélának, az MSZP-s helyi laptól a városházára ejtőernyőztetett sajtókapcsolati tanácsadónak sem kell azon stresszelnie reggelente, hogy hol fog parkolni, hiszen számára – illetve az általa használt gépjárműnek – a Pécsi Ellátó Központ (PEK) udvarában biztosítottak helyet. A PEK-nél dolgozóktól származó információink szerint ráadásul a kocsinak külön rendszámmal ellátott parkolóhelyet is biztosítottak, többen is látták, amint kihajt a kocsival az udvarról. A parkolóba csak zárt kapun keresztül lehet bejutni, az ingatlan kerítésére kitett feliraton pedig az szerepel, hogy a behajtás intézményi dolgozók számára engedélyezett. Tavalyi adatigénylésünk szerint viszont megbízási szerződéssel rendelkezett, ami nem jelenti azt, hogy PEK-es, vagy intézményi dolgozó lenne az illető személy.  

Az ügyben kerestük a PEK-et és a polgármesteri hivatalt is, de – az önkormányzati sajtó által magánszemélyekkel szemben szabott válaszadási határidőt alkalmazva – a megadott időintervallumon belül nem reagáltak semmit, megúszósra vették a kérdést. 

 

Parkolás: a haveroknak mindent lehet

A parkolási gondokhoz egyébként a pécsi MSZP-s háttérország is hozzájárul, és ebben partner volt a még regnáló városvezető koalíció is. Miközben kiterjesztették a fizetős övezeteket, a pécsieket kíméletlenül megbüntetik, ha nem vesznek parkolójegyet, addig a haveri céggel meglehetősen kedvesek. A Castrum Pécs Kft.-nek ugyanis elnézték, hogy nem épített meg 132 parkolót, amiket már évekkel ezelőtt létre kellett volna hoznia. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában