Térfigyelő kamerákat szeretne a környékre a képviselő

2024.08.07. 11:30

Barkóczi: Ellopták a korábban rongálás miatt újra cserélt padot a buszmegállóból

Elképesztő történetet osztott meg a közösségi oldalán Pécs Ispitaalja városrészének megválasztott önkormányzati képviselője. Barkóczi Csaba arról számolt be, hogy elloptak egy korábban rongálás miatt újra cserélt köztéri padot a Kandó Kálmán utcában.

Balikó Gergely

Tovább folytatódik köztéri padjaink rongálása, illetve ez esetben ellopása – kezdte a nem túl szívderítő történet ismertetését a június 9-i helyhatósági választásokon a pécsi polgári szövetség színeiben mandátumot nyert képviselő.

Barkóczi Csaba, ellopták, köztéri pad
Barkóczi Csaba arról számolt be, hogy ellopták a korábban rongálás miatt újra cserélt köztéri padot a Kandó Kálmán utcában
Fotó: Löffler Péter

Barkóczi Csaba úgy folytatta, hogy a Kandó Kálmán utcai buszmegállónál július utolsó hétvégéjén megrongált padot a városüzemeltetési cég munkatársai jelzése nyomán a múlt hét elején egy újra cserélték, most hétvégén pedig ennek az új padnak – mint fogalmazott - „lába kélt".

A körzet képviselője közölte, hogy az ügyben a városüzemeltetési céget és a közterület-felügyeletet is büntető feljelentés megtételére kérte.

„Ha a rongálók azt hiszik, megnyerhetik ezt az ütközetet, akkor tévednek. Ha valamit tönkretesznek, azt kijavítjuk, ha ellopják, pótolni fogjuk és nem törődünk bele a barbárságba, hanem fel fogjuk kutatni az elkövetőket” – rögzítette Barkóczi Csaba.

Megfogalmazása szerint „itt az ideje, hogy ősztől nekiálljunk feléleszteni a Páva Zsolt idején elindított térfigyelő-kamera telepítési programot, kiterjesztve a Köztársaság tér egészére és a teljes Mártírok útjára”. A bejegyzéséhez a hozzászólók túlnyomó többsége támogatta a képviselő ezen javaslatát.

Mint korábban megírtuk, Barkóczi Csaba választási programjában a térfigyelő-kamera telepítésén túl az éjszakai órákban megerősített közterület-felügyelői jelenlétet ígért a Köztársaság téri játszótérnél a rongálók, hajléktalanok és graffitizők távol tartására.

A megválasztott képviselő, akihez egy hónap alatt 23 lakossági megkeresés érkezett - köztük a Mezőszél utcai lakosok által nemkívánatosnak tartott új köztéri pingpongasztal ügyében is - leszögezte, hogy a Kandó Kálmán utcai buszmegállónál lévő köztéri bútort egy új, betonlábas paddal fogják pótolni, így a lopás lehetősége remélhetőleg ezzel minimálisra csökken.

„Az újabb pad gyártását a Biokom karbantartási részlege már megkezdte, amint elkészül, ki fogjuk helyezni” – ismertette.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában