Bama.hu videó

2024.08.18. 20:00

A félbehagyott Corso Üzletház betonelemei között utat tört magának az élet (videó)

Tóth Viktória

20240816_befejezetlen építkezés a Corso Hotel mellett a tervek szerint üzletház és ,mélygarázs készült volna itt_pécs_ll_dn

Fotó: laufer lászló

Vármegyeszékhelyünket több félbehagyott építkezés, befejezetlen beruházás csúfítja. Gondoljunk csak az egykori Bóbita Bábszínház épületére, vagy a Lánc utcai lakótömbre. Utóbbitól néhány méterre található az egyik legnagyobb pécsi szégyenfolt: a Búza téri félbehagyott Corso Üzletház. Vagyis az annak alsó szintjein kialakított mélygarázs betonszerkezete. A terület most inkább egy mini botanikus kertre hasonlít, utat tört magának az élet a betonelemek között. 

IMG_8693
Befejezetlen építkezés a Corso Hotel mellett. A tervek szerint üzletház és mélygarázs készült volna itt
Fotó: Laufer László

Van itt ecetfa, akác és fűzfa is. Mint arról lapunkban korábban is beszámoltunk, a kivitelezés a pénzügyi és üzleti válság kitörését követően, 2009-ben kezdődött. De az építkezés leállt, és – a kiépített gépészet híján – továbbra is kihasználatlan a 600 állásos mélygarázs is.

A Biokom NKft.-nek és a város önkormányzatának is elküldtük kérdéseinket arról, hogy van-e valami aktuális terv a területtel kapcsolatban. A Biokomtól azt a választ kaptuk, hogy a terület magántulajdonban van ezért ők nem tudnak tájékoztatást adni. Az önkormányzattól nem kaptunk választ az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában