Ünnepelt a falu

2024.07.08. 19:15

A hétköznapokat is színessé varázsolják Cserkúton (képek)

Jusztin Levente

Ritkán tapasztalható egy kisebb településen olyan méretű közösségi összefogás, mint amit Cserkúton lehet megfigyelni. A helyiek nem csupán maguknak, hanem egymásnak teremtik meg azokat a feltételeket, amiket sok további település példát vehetne: piacot és helyi termelői boltot üzemeltetnek, több helyi zenekar mellett ifjúsági klub is működik.

Szokásosan június végén rendezték meg a falunapot, ami ékes példája volt annak, hogy a helyiek mennyire szeretik közösségüket. A Cserkúti Kredenc névre hallgató helyi termelői bolt és piac születésnapját ünnepelték meg, ami minden csütörtök délután egy ok arra, hogy találkozzanak a lakók. A Cserkúti Népi Zenekar örvendeztette a piacra érkezőket, de a Cserkúti Szimpatikusok is megmutatták zenei tudásukat, így a falunap fellépői között szinte kivétel nélkül cserkútiak állhattak színpadra. 

Cserkúti amatőr fotós kiállítását csodálhatták meg a látogatók, a helyi fiatalok biciklis bemutatóval kápráztattak el mindenkit. A helyi ifjúságba pedig igyekeznek a közösségi szellemet belenevelni: Nagy-Novák Luca vezetésével működik a Cserkúti Kamasz Klub, s a fiatalok a falunap alkalmával is sokat segítettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában