Bama.hu videó

2024.06.05. 20:00

Négy nap, négy balos politikus kellett a szivattyúzáshoz (videó)

A penész, meg a szétázott falak maradhatnak, de ezek már annyira nem lényegesek a magát „sikeresnek" tartó önkormányzatnak. Négy napra és négy baloldali képviselő „megtekintésére" volt szüksége a közvetlen életveszély- és duguláselhárításra Gyurcsány Ferenc jelöltjének, Péterffy Attila polgármesternek, aki a "siker" szóval illeti magát a kampányában.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Loffler Péter

Ömlött a víz a villanyórákra, csepegett a csapadék a plafonról, az elektromos vezetékek áztak abban a önkormányzati bérházban, ahol 18 család él Pécs kertvárosi részén. A lakók szerint közel egy hónapja tartanak az áldatlan állapotok, a hétvégi esőzés pedig szó szerint utolsó csepp volt a pohárban – írtuk meg a minap. Hétfőn ugyanis az egyik Kőhíd téri önkormányzati bérházban magunk is meggyőződtünk arról, hogy milyen életveszélyes körülmények között, penészes és szétázott lakásokban kell élniük a nehéz sorsú pécsieknek.A helyiek arra panaszkodtak, hogy egy félresikerült munka miatt ázhatott le több lakás is.  Gyurcsány Ferenc pécsi jelöltje, a "siker" szóval kampányoló Péterffy Attila polgármesternek aztán négy politikusa is "megtekintette" a helyzetet.  Péterffy Attila egyik képviselője ki is borult a helyszínen, aki teljesen kiakadva jelentette ki, hogy "emberek fognak meghalni", erről videofelvétel is készült.

siker, péterffy
Siker: négy nap alatt négy politikus - két képviselő és két alpolgármester - intézte el a duguláselhárítást! - Fotó: B. M. 

 Siker: duguláselhárítás indult!

Kedden cikkünk megjelenése után a korábban kiakadt városvezető politikus a közösségi oldalán beszámolt arról, hogy a tető elfolyó csatornáit kellett megtisztítani, illetve vizet kiszivattyúzni és ezt megkezdték. Szerinte ez okozta a gondot, majd azt tanácsolta a lakóknak, hogy "ne csak a fenntartó segítségét kérjék, ha vészhelyzet áll elő, hanem mindig keressék a képviselőjüket is". 

Az, hogy ez a kritika kikre utal, nem tudni, hiszen rajta kívül még három baloldali politikus – köztük a bérlakásokért felelős alpolgármester –  is szembesült a helyzettel, sőt egy hónapja igyekeztek a lakók hivatalos úton jelezni a problémát. 

Nem hisznek nekik a lakók

Az össznépi politikusi duguláselhárítás ellenére a lakók nem hisznek abban, hogy megoldódott volna ezzel a probléma, szerintük csak a választási kampány miatt mondták ezt neki. Ezért most várják az újabb esőt, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a Ruzsa Csaba -Nyőgéri Lajos - Pokorádi Gábor - Csaba István alkotta MSZP-Momentumos négyesfogat vajon milyen sikert ért el a dugulás terén. 

 

A penész, meg a károk kit érdekelnek...

A bérleményben élők szerint a 18 lakásból hatban biztosan súlyos károkat okozott a víz, de megítélésünk szerint vannak olyan lakások is, amelyek a korábbi súlyos vizesedési, szellőzési, szigetelési problémák okozta penészesedés miatt emberi lakhatásra ténylegesen alkalmatlanok. Az ilyen – penésztől feketéllő falú – otthonokban élők súlyos egészségkárosodással nézhetnek szembe, miközben az önkormányzat még pénzt is kér tőlük, gyakorlatilag szőnyeg alá söpörve a problémát. 

A duguláselhárítási akcióban résztvevő politikusok bizonyára nem ilyen penészes konyhában élnek - Fotó: B. M. 

Egyébként a károsultak anyagi veszteségeiről, a lakásokban meglévő penész egészségére gyakorolt hatásairól a pécsi baloldali képviselő egy szót sem ejtett posztjában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!