Bama.hu videó

2024.06.26. 20:01

A Fishing on Orfű kedvéért rengetegen megmozdultak

Orfű varázslatos hely lett azóta, hogy a fesztiválozók országszerte minden nyáron ellátogatnak a Pécsi-tó szomszédságába. Az idei Fishing on Orfű nyitásának napján olyat láttunk, amilyet eddig még soha.

Jusztin Levente

Szerda délben nyitotta meg kapuit az idei Fishing on Orfű, vármegyénk legnagyobb, országos hírű nyári fesztiválja. Az előzetes érdeklődés hatalmas volt, bár az eddigi években is özönlöttek az emberek Orfűre. Kíváncsiak voltunk, mennyire tartja lázban a fesztiválozókat a nyitás napja, így elmentünk a kemping bejáratához.

IMG_2782 Fishing on Orfű 2024
Kezdődik a Fishing on Orfű 2024
Fotó: Laufer László

A közlekedést a tó körül egyirányúvá tették, Pécsről érkezve balra a minigolf pálya felé tilos bekanyarodni. A tavat megkerülve lehet a kemping előtti nagy parkolóig eljutni, ugyanebbe az irányba, tehát a szabadstrand irányába haladhatunk autóval. A helyszínen ezzel még néhány közlekedőnek meggyűlt a baja, de a rendőrség irányította megfelelő módon a közlekedést.

 

Teljes lázban a Fishing on Orfű fesztiválozói

A tóhoz érve hatalmas sorra lettünk figyelmesek. Talán ilyen sokan a nyitásra még sosem látogattak ki, úgyhogy a sor elejére sétáltunk. A tömegben az ország minden pontjáról érkeztek, a legelöl lévő csapat Budapestről érkezett körülbelül 15 fővel. Elmondásuk szerint harmadik éve mindig ők a legelsők, hogy ezt a sorozatot folytatni tudják, már kedden délután fél ötkor álltak be a sorba és a kordon előtt aludtak. Ezt az elhivatottságot bizonyítja az a hihetetlen mennyiségű érdeklődő, akik majdnem egy kilométer hosszú sorban kígyóztak csak azért, hogy bejussanak időben a fesztivál területére. A nyitás pillanatára pedig az egész tömeg megmozdult, hagyományosan Egyedi Péter, a fesztivál sajtófelelőse megafonnal számolt vissza, pontban délben pedig megkezdődött az idén is színes programokkal teli Fishing on Orfű.

Itt mindenki megtalálja a helyét

A színes program pedig valóban széles palettán mozog ízlések tekintetében, a nyitónapon a Gyönyörök kertje nagyszínpadán olyan fellépőket hallhatunk, mint a Tudósok, Bohemian Betyars, Carson Coma, a mai napon pedig a Kiscsillag zárja a főszínpadi koncerteket. A többi helyszínen pedig Péterfy Bori és a Love Band, Blahalouisiana, de Lil Frak, Deva, illetve további pécsi kötődésű zenekarok közül a Vodka for Kids és a Kacaj is fellép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!