Mindig is a közösségért dolgozott

2024.06.27. 20:00

Ismert lokálpatrióta képviseli ezentúl Újhegyet, Gyárvárost és a Balokányt

Az új önkormányzati képviselőket bemutató cikksorozatunk következő részeként a pécsi 03. számú egyéni választókerületébe látogatunk. A körzetben a pécsi polgári szövetség aspiránsa, Deliné Székely Ágnes nyert, aki korábban óvónőként mindig is a gyermekekért, családokért, a közösségért dolgozott.

Bama.hu

Az Újhegy, Gyárváros, Balokány, Diós és Üszög alkotta, igen sokszínű körzetben a 7066 választásra jogosult 57,95 százaléka, azaz 4059 polgár járult az urnákhoz a június 9-i helyhatósági választásokon. Deliné Székely Ágnes, a Fidesz, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) és az Összefogás Pécsért Egyesület közös jelöltje a szavazatok 39,96 százalékát kapta (1614 voks), míg körzet korábbi képviselőjére az MSZP-s Sík László Lajosra, a pécsi baloldali koalíció aspiránsára 1365-en voksoltak, ami 33,8 százalékos arányt jelent.

Deliné Székely Ágnes harminc éve él Újhegyen, ma már boldog nagymamaként. Ahogy korábban megjelent bemutatkozásából kiderült, óvónőként is a közösségért dolgozott, friss nyugdíjasként e hivatást folytatja a helyi nyugdíjas egyesület vezetőjeként.

Ahogy fogalmazott, lokálpatriótaként magáénak érzi a városrész problémáit. A református iskola felőli forgalom sok bosszúságot okoz a közlekedőknek, az áthaladók gyorsítását meg kell oldani. Úgy látja, hogy Gyárvárosban a járdák, utak minősége balesetveszélyes, felújításra szorul.

Hozzáfűzte: 

minden városrésznek van közösségi háza, csak Újhegynek nincs. A szabadtéri programok helyszíne is méltatlan jelenleg. Gazdátlan, rendetlen, évek óta pusztul a park. Azért is szeretne közéleti szerepet vállalni, hogy Újhegy, Gyárváros, Balokány, Diós, Üszög közösségének méltó képviselete legyen végre a városházán.

A konkrétumok szintjén programja szerint a Napkelet, a Nyáros, a Bóbita és a Vendég utcákat útburkolattal kell ellátni, és a Barázda utcában 20 éve meglévő „gödörtorzót” pedig meg kell szüntetni. Deliné Gyárvárost, a Balokányt és a Jankovich telepet érintően vállalta a Mohácsi út delta-útburkolat teljes felújításának megvalósítását, az ottani üzletek előtt zebrák kialakítását, továbbá az Álmos utcában a régi vasúti hídnál kialakult kaotikus állapotok megoldását is.

A Diós lakóterületen pedig a református iskola felőli forgalom gyorsítását. A 25, 26, 27, 27Y, 38, 40 jelzésű buszjáratok menetrendjének utasbarát módosítását, a Lámpási árok (Meszes patak) takarítását, patkánymentesítését, a Bokor utcai garázssor környékének rendben tartását.

A kampány egyik emlékezetes pillanata is köthető az újdonsült képviselőhöz, ugyanis néhány nappal a voksolás előtt Lázár János építési és közlekedési miniszter Pécs-Újhegyen találkozott választókkal és Deliné Székely Ágnes mellett Csizmadia Péter fideszes polgármesterjelölttel is egyeztetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!