Adomány

2024.06.28. 11:31

Sámodi és páprádi családokon segített a Baptista Szeretetszolgálat

Bama.hu

Forrás: Baptista Szeretetszolgálat

Az ország egyik legnagyobb segélyszervezete, a 28 évvel ezelőtt alapított Baptista Szeretetszolgálat kiemelt figyelmet fordít az ország hátrányos területein élőkre, azokra, akik nehezen jutnak munkalehetőséghez, ezért rászorulnak a segítségre. 

Június 26-án, szerdán két baranyai településen, az alig kétszáz lelket számláló Sámodon és a hasonló nagyságú Páprádon osztottak a baptisták intézményi családjához tartozó Országos Szociális Segítő Központ munkatársai tartós élelmiszert és – még mindig a gyermeknapra gondolva – játékot a legkisebbeknek – számolt be róla közleményében a szeretetszolgálat. 

A segélyszervezet körülbelül négy éve van jelen ezen a vidéken népkonyha szolgáltatással, de a napi teendőkön felül a segélymunkások külön programokkal is igyekeznek enyhíteni a szükségen, megpróbálnak örömet szerezni azoknak, akik arra a legjobban rászorulnak. Ezúttal közel félszáz családnak jutott a gondoskodásból, közöttük voltak olyan gyermekes ukrán családok is, akik a több mint két éve dúló háború elől menekültek és Baranyában találtak átmeneti otthonra, oltalomra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!