Iskolakezdés

2023.09.03. 14:00

Tanszerrel segítenek, hogy ne hátrányból induljanak a diákok

Szeptember 1-jén megkezdődik az iskola – a rászorulók tanévkezdését a szeretetszolgálatok idén is különböző tanszergyűjtési akciókkal segítik. Van, ahol szeptember első felében is még fogadják az adományokat.

Wald Kata

Fotó: Für Henrik

Idén is meghirdette nyári tanszergyűjtését a Magyar Református Szeretetszolgálat, hogy iskolatáskával és írószerekkel segíthesse a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat. A „Radírozzuk ki a különbségeket!” címet viselő kampány célja 1358 általános és középiskolás támogatása, akik között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél elhelyezett diákok, a háború elől elmenekült tanulók, valamint határon túli magyar fiatalok is szerepelnek. 

Tárgyi adományokkal és anyagi felajánlással is lehet támogatni a nehéz sorsú gyerekeket, hiszen – ahogy a Magyar Református Szeretetszolgálat fogalmaz – komoly hátránnyal indulnak azok a tanulók, akik nem tudják beszerezni a tanuláshoz, feladataik elvégzéséhez szükséges eszközöket, nem beszélve arról a szégyenérzetről, ami nem megfelelő minőségű, szakadt, elhasznált iskolaszereik miatt terhelik lelküket.

Az akció augusztus végéig tart – a kezdeményezés támogatható az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül, az 1358-as adományvonal felhívásával vagy az ADOMANY szó SMS-ben való elküldésével, valamint banki átutalással az alapítvány bankszámlaszámára, közleményben „tanszer” megjelöléssel.

A Katolikus Karitász szintén a nehéz anyagi helyzetben lévő családok tanévkezdését támogatva idén már 13. alkalommal indította el a „Legyen öröm az iskolakezdés!” elnevezésű segélyprogramot, amely szeptember 17-ig tart. Az országos összefogás célja, hogy mintegy tízezer gyermeket támogasson a tanévkezdésben a katolikus egyház hivatalos segélyszervezete. Az összefogáshoz az 1356-os adományvonal hívásával lehet csatlakozni – egy hívás 500 forint támogatást jelent –, illetve online adományozással a karitász honlapján – www.karitasz.hu – keresztül, valamint a Katolikus Karitász központi bankszámláján is várja az adományokat „iskolakezdés” megnevezéssel.

A Baptista Szeretetszolgálat ugyancsak meghirdette a „Sulipakk” akciót idén is – tavaly az adományoknak köszönhetően több száz nehéz sorsú kisgyermek iskolakezdését tudták segíteni tanszerekkel. A 3 ezer forintos online tanszercsomag-adományok megvásárlásával idén is bárki hozzájárulhat ahhoz, hogy minőségi eszközökhöz jussanak a nélkülöző gyerekek, de anyagilag is lehet támogatni a programot – a kampány szeptember 3-án ér véget. A megvásárolt tanszercsomagokat a szeretetszolgálat eljuttatja oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!